Sute de angajați și-au reclamat patronii la ITM


Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de patroni, 260 de angajați și-au reclamat, anul acesta, șefii la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Manuela Moraru, plângerile au vizat în mod special nerespectarea drepturilor salariale (75%) sau a altor prevederi din contractul de muncă, dar au existat și angajați care au preferat să îndure condițiile proaste de lucru numai pentru a nu-și pierde sursa de venit.
Reprezentanții ITM au mai spus că mulți angajați s-au plâns și de neacordarea concediilor de odihnă sau medicale. De asemenea, unii agenți economici au refuzat vehement să elibereze o serie de adeverințe pentru șomaj, pensii sau nu au acordat sporuri.
Alte reclamații au făcut referire la desfacerea abuzivă a contractelor de muncă, a deciziilor și extraselor din Revisal, neacordarea preavizului legal în cazul concedierii.
O parte dintre petiții au fost redirecționate spre Protecția Consumatorilor, Poliție și Antifrauda fiscală întrucât nu făceau obiectul activității ITM, iar altele au fost clasate.
Majoritatea reclamațiilor au provenit din domeniile construcții, pază și protecție, comerț.


Leave a Reply

%d bloggers like this: