Tânăr din Pochidia, arestat pentru omor în Italia


incendiatori_arestatiCristi Iulian Alistar, 22 de ani, din comuna Pochidia, a fost arestat preventiv 15 zile pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi furt agravat, comise în luna februarie, în Italia. Ca să scape de pedeapsă, tânărul a fugit din peninsulă şi s-a refugiat bine mersi în ţară, mai exact în comuna Tutova, unde a şi fost prins, pe 23 august, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi Postului Pochidia. Autorităţile judiciare din Italia emiseseră pe numele său un mandat european şi era o chestiune de timp până avea să fie „dibuit”.
Odată prins, poliţiştii vasluieni l-au predat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care l-au reţinut pentru 24 de ore. Pe 24 august, individul a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Iaşi, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autorităţile italiene.
„Admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Alistar Cristi-Iulian, aflată în stare de reţinere, în vederea predării, pe o durată de 15 zile, cu începere de la 24 august 2016 şi până la 7 septembrie 2016, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Persoana arestată va fi depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Fixează termen la data de 31 august 2016, ora 10, pentru a se înainta mandatul european de arestare, tradus în limba română, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi”, se arată în hotărârea instanţei ieşene.


Leave a Reply