Tarife noi pentru eliberarea paşapoartelor


Cetăţenii care doresc să-şi facă paşaport nou sau să-l schimbe pe cel vechi vor scoate mai puţini bani din buzunare. Preţul documentului este mai mic comparativ cu cel de anul trecut deoarece tarifele pentru eliberarea paşapoartelor simple şi electronice au scăzut de la 1 ianuarie 2017 datorită scăderii cotei TVA de la 20% la 19%.
Astfel, contravaloarea unui paşaport simplu temporar este acum de 218 lei, un paşaport simplu electronic eliberat persoanelor cu vârste de peste 12 ani costă 280 de lei, iar un paşaport simplu electronic eliberat minorilor sub 12 ani este 256 de lei.
Toate taxele referitoare la paşapoarte se pot achita prin internet banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar.
Paşaportul simplu electronic se eliberează în termen de 14 zile calendaristice. Valabilitatea pentru minorii cu vârsta până în 12 ani este de trei ani, iar pentru minorii cu vârsta între 12-18 ani şi persoanele majore, de cinci ani.
Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni şi se eliberează în termen de cel mult trei zile lucrătoare, în situaţii speciale.


Leave a Reply