Tarifele DAJ Vaslui pentru servicii


Potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, instituția va elabora contra cost proiecte de accesare a fondurilor europene pentru diferite măsuri și submăsuri de finanțare ale PNDR 2014-2020, proiecte tehnice pentru înființarea de plantații pomicole și va organiza cursuri de calificare și de instruire.
Spre exemplu, pentru elaborarea proiectelor de investiții pentru accesarea fondurilor europene se va percepe între 3-6% din valoarea proiectului, în funcție de complexitatea proiectului și prețurile practicate în 2016. De asemenea, pentru întocmirea de proiecte de accesare a fondurilor europene pentru instalarea tinerilor fermieri, înființarea de activități non-agricole în zonele rurale, dezvoltarea fermelor mici, DAJ Vaslui va percepe 2-3% din valoarea proiectului. Pentru întocmire de dosare plăți proiecte finanțate pentru fermele agricole de semisubzistență, tariful este de 150 de lei/documentație, pentru elaborare acte adiționale la contractele încheiate cu AFIR – 100 de lei/documentație, iar pentru elaborarea de proiecte tehnice pentru înființare plantații pomicole, arbuști fructiferi, sere, solarii, alte tipuri de exploatații tariful este de 500 de lei/documentație.
Cursurile organizate de DAJ Vaslui vor avea următoarele tarife: inițiere – 220 de lei, calificare 360 de ore – 400 de lei, calificare 720 de ore – 700 de lei, instruire de scurtă durată, 40 de ore – 150 de lei.
Totodată, pentru eliberarea unui certificat de calificare se va percepe suma de 20 de lei, pentru eliberarea de adeverințe cursuri de calificare – 5 lei, eliberare duplicat certificat de calificare – 50 de lei, iar pentru eliberarea unui carnet de tractorist tariful este de 80 de lei.
Reamintim că DAJ Vaslui a preluat personalul fostei Camere Agricole Judeţene, care a fost desființată și care presta serviciile menționate la tarife mai mari decât cele prezentate.


Leave a Reply