Tinerii care au incendiat o casă cu cocktailuri Molotov, pedepsiţi


ciocan1Magistraţii Judecătoriei Vaslui au dictat sentinţa în dosarul în care şase tineri cu vârste cuprinse între 18-21 de ani, din comunele Micleşti şi Soleşti, au incendiat o casă din Codăeşti cu cocktailuri Molotov. Respectivii voiau să se răzbune pe un rival, însă au greşit adresa…

După numai două termene, pe 14 octombrie, magistraţii Judecătoriei Vaslui s-au pronunţat în dosarul în care şase tineri din Micleşti şi Soleşti au fost judecaţi pentru distrugere prin incendiere şi violare de domiciliu. Este vorba despre Mădălin Adrian Luca (18 ani, Micleşti), Petrişor Teodorescu (18 ani, Soleşti), Alexandru Andrei Bodros (18 ani, Soleşti), Nicolae Claudiu Moise (18 ani, Micleşti), Constantin Vlase (18 ani, Soleşti) şi Lucian Sergiu Chiriţă (21 de ani, Soleşti), acuzaţi că, la finele lunii iunie, au plănuit o răzbunare împotriva unui tânăr din Pribeşti, comuna Codăeşti, cu care Mădălin Adrian Luca avusese un conflict. S-au înarmat cu mai multe sticle pline cu benzină, pe care le-au transformat în cocktailuri Molotov, după care le-au aruncat în casa în care bănuiau că stă respectivul. Numai că au greşit adresa…
În ceea ce priveşte infracţiunile de violare de domiciliu în formă calificată, respectiv complicitate la violare de domiciliu în formă calificată, instanţa a dispus încetarea procesului ca urmare a retragerii plângerii de către păgubaş.
În ceea ce priveşte infracţiunea de distrugere prin incendiere în formă calificată, judecătorii l-au condamnat pe Mădălin Adrian Luca, cel care a pus la punct răzbunarea, la doi ani de închisoare, cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani. De asemenea, a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, timp de 60 de zile.
Lucian Sergiu Chiriţă şi Petrişor Teodorescu au fost condamnaţi pentru distrugere prin incendiere în formă calificată tot la doi ani de închisoare, cu suspendare, cu acelaşi termen de supraveghere de trei ani şi aceleaşi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.
În ceea ce îi priveşte pe Nicolae Claudiu Moise şi Alexandru Andrei Bodros, care au fost acuzaţi de complicitate la distrugere prin incendiere în formă calificată, instanţa a dispus condamnarea lor la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani. În rest, toate celelalte dispoziţii aplicate lui Mădălin Adrian Luca sunt valabile şi în cazul lor.
Nu în ultimul rând, Constantin Vlase, care la momentul incendierii casei nu împlinise vârsta majoratului, s-a ales cu măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de patru luni, pentru infracţiunea de complicitate la distrugere prin incendiere în formă calificată.
Magistraţii au dispus menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de toţi cei şase.

Răzbunare pe casa greşită

Potrivit procurorilor, faptele au fost comise în noaptea de 28/29 iunie, în jurul orei 3. Totul a plecat de la faptul că, în weekend-ul anterior, Mădălin Adrian Luca avusese un conflict cu un tânăr din Pribeşti, în discoteca din satul respectiv. Pentru că Luca a luat bătaie, şi-a pus în gând să se răzbune, împreună cu ceilalţi cinci indivizi.
Zis şi făcut. Tânărul a cumpărat doi litri de benzină de la o staţie de carburant, după care s-a deplasat cu autoturismul condus de Alexandru Andrei Bodros către Pribeşti, în maşină aflându-se şi ceilalţi amici. Când au ajuns în dreptul unei locuinţe despre care bănuiau că îi aparţine celui pe care intenţionau să se răzbune, patru dintre ei au pătruns fără drept în curte şi au aruncat către uşa şi acoperişul imobilului sticle cu benzină şi material textil căruia i-au dat foc. În tot acest timp, ceilalţi doi tineri au rămas în autovehicul.
Evident, proprietara, care nu avea nimic de-a face cu răzbunarea indivizilor din Micleşti şi Soleşti, s-a speriat teribil când şi-a văzut casa arzând şi a strigat după ajutor. Vecinii au sărit imediat şi au ajutat-o să stingă incendiul.
Pe 1 iulie, incendiatorii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, apoi prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Vaslui, care nu i-au considerat un pericol public. În cazul a patru inculpaţi, instanţa a dispus arestarea la domiciliu, iar în cazul celorlaţi doi, controlul judiciar. Procurorii au contestat măsurile preventive, iar pe 6 iulie, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea pentru 30 de zile a trei dintre ei, în speţă Mădălin Adrian Luca, Lucian Sergiu Chiriţă şi Petrişor Teodorescu.


Leave a Reply