Toamnă caldă în județ


Meteorologii spun că în perioada septembrie-noiembrie vom avea parte de temperaturi plăcute, dar și de ceva precipitații.

Revenim cu o actualizare a prognozei meteo pentru această toamnă, prima estimare fiind publicată în ziarul nostru din 24 august.
Astfel, în județul Vaslui, toamna va avea în general temperaturi plăcute, dar și ceva precipitații. Per ansamblu, vremea nu le va da bătăi de cap agricultorilor, care, în această perioadă, sunt în plină campanie, fie de recoltare (struguri șamd.), fie de pregătire a terenurilor pentru însămânțare (grâu etc.).
Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în septembrie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, iar ploile vor fi puține. În regiunea noastră vor fi semnalate cele mai scăzute cantități de precipitații din țară, respectiv de până la 55 de l/mp, exact media multianuală lunară.
În octombrie, valorile termice medii se vor situa între 10-13 grade Celsius, media multianuală a lunii fiind de 9,6 grade Celsius. Și volumul precipitațiilor va fi apropiat de medie – până la 40 de l/mp.
În ultima lună de toamnă, temperaturile medii vor fi normale pentru data din calendar, de până la 5 grade Celsius, iar cantitățile de precipitații vor fi de 36 de l/mp.


Leave a Reply

%d bloggers like this: