Topul judeţean al firmelor: Parada premiilor


topÎn cadrul Galei Topul Judeţean al Firmelor, care a avut loc vineri, la Teatrul “Victor Ion Popa” din Bârlad, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui a premiat sute de manageri de succes. Anul acesta, judeţul nostru are nu mai puţin de 72 de firme în Topul Naţional, dintre care 15 pe podium!

Ca în fiecare an, evenimentul cel mai aşteptat de oamenii de afaceri vasluieni îl reprezintă ceremonia de recompensare a societăţilor comerciale de succes. Şi de această dată, sute de firme din judeţ au primit diplome şi medalii în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Topului Firmelor, o ceremonie fastuoasă, organizată vineri, 4 noiembrie, de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui.
Festivitatea a început cu un concert extraordinar al Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău şi al mezzo-sopranei Georgeta Grigore, dirijor fiind extraordinarul Ovidiu Bălan. Decernarea premiilor a avut loc la Teatrul “Victor Ion Popa” din Bârlad, printre invitaţii de onoare numărându-se: vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României – Mihai Apopii, prefectul judeţului Vaslui – Isabel Bogdan, subprefectul Mircea Gologan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) – Dumitru Buzatu, primarul municipiului Vaslui – Vasile Pavăl, primarul Bârladului – Dumitru Boroş, preşedintele CCI Iaşi – Paul Botnariu, preşedintele CCI a Republicii Moldova – Sergiu Harea, primarul oraşului Cahul – Nicolae Dandis, directori de deconcentrate şi alte personalităţi.
Premiile acordate au avut la bază activitatea economică desfăşurată în anul 2015. Dintre cele 4.644 de firme vasluiene care au depus bilanţuri, după aplicarea criteriilor eliminatorii şi calculul punctajului, 1.546 au intrat în clasament, 987 au ocupat primele locuri, iar 642 au obţinut poziţii între primele trei. Nu în ultimul rând, trebuie spus că 72 de societăţi de la nivel judeţean au fost incluse în topul naţional, dintre care 15 pe primele trei locuri!

“Întreprinzătorii din judeţ meritau să prindă o seară minunată”

“Suntem la un moment extraordinar pentru oamenii de afaceri. Bârladul, întreprinzătorii din judeţ meritau să prindă o seară minunată cu acestă filarmonică a României. Organizarea topului a reprezentat o muncă laborioasă, la care au participat Camera de Comerţ, Ministerul Finanţelor, sindicate, patronate. Fac un apel la partidele politice care vor merge în Parlament să reprezinte interesele mediului de afaceri local. Trebuie să fim mai patrioţi, în dumneavoastră ne este nădejdea. Fără capitalul uman, la noi, în Moldova, nu avem nimic. Să ne aveţi în vedere nu doar când este campanie electorală”, a declarat Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui.
Prefectul Isabel Bogdan i-a felicitat călduros pe reprezentanţii firmelor premiate: „Este o perioadă dificilă, în care mai bine de 50% dintre întreprinzători sunt foarte afectaţi de situaţia economică. Capacitatea redusă a mediului de afaceri local de a face investiţii şi a oferi locuri de muncă, activităţile economice slab dezvoltate comparativ cu nivelul regional şi naţional, insuficienţa capitalului autohton şi nivelul foarte redus al investiţiilor străine au condus la catalogarea judeţului Vaslui ca fiind una dintre cele mai sărace zone din Europa. În realitate însă, Vasluiul nu este cu nimic mai prejos faţă de restul judeţelor din regiunea Moldovei şi din ţară. Topul este o dovadă a seriozităţii mediului de afaceri vasluian, iar pentru acest lucru vă transmit sincere felicitări. Ne dorim întreprinzători care să creeze locuri de muncă, să reducă şomajul, să ridice nivelul de trai al populaţiei, să stopeze migraţia în afara ţării şi să şteargă de pe cartea de vizită a Vasluiului blazonul de cea mai săracă zonă din România”.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, a remarcat importanţa manifestării pentru mediul economic: “Sărbătorim un efort continuu de a ne asigura un mod de viaţă decent. Acesta este meritul cel mai mare al oamenilor de afaceri. Vă felicit pe toţi!”.
În cadrul festivităţii, au primit Placheta de Excelenţă a CCIA Vaslui: Dumitru Idriceanu (SC Cantemir SA), dr.ing. Dan Hurduc (SC Evel-H Company), Ionel Sandu (SC Radical Grup SRL), Alina şi Cătălin Moraru (SC Morandi SRL), echipa de manageri ai firmei Pan-Mur SRL, dr. Corneliu Grigoraş – medic specialist oftalmolog, Sergiu Harea – preşedintele CCI a Republicii Moldova, Andrei Alexandru Chiriac – elev al Liceului “Ştefan Procopiu”, Andrei Popa – elev al Liceului “Mihail Kogălniceanu”, profesorii Dan Pracsiu şi Nicu Vlad – care i-au pregătit pe cei doi elevi, Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” Bârlad şi Nicolae Dandis – primarul oraşului Cahul, Republica Moldova.
Dintre firmele câştigătoare ale premiului I menţionăm:
– industrie – Rulmenţi SA Bârlad (care ocupă şi locul I la nivel naţional), Fabrica de carne Morandi SRL, Safir SRL, Vascar SA, Ilvas SA, Badotherm AMC SA, Austria Juice România SRL;
– construcţii – Viacons Rutier SRL;
– agricultură, pescuit, piscicultură – Morandi-Com SRL, Vinicola Avereşti 2000 SA, Vanbet SRL, Plantagro Com SRL, Enache Morărit SRL, Agro Tora SRL, Cain Vetline SRL, Pesco-Cârja SRL;
– cercetare, dezvoltare şi high tech – Crisoft Design SRL;
– servicii – Gaz Est SA, Compania EMO SRL, Bidicop SRL, Liga de Protecţie şi Securitate SRL, Compania de Utilităţi Publice SA, Vertrantis SRL.
“Oricare dintre firme îşi doreşte o clasare pe podium şi o diplomă de top, care să-i dea strălucire şi greutate cărţii sale de vizită în relaţiile comerciale. Prezenţa între primii trei clasaţi din branşă are nu doar o valoare simbolică, ci şi una materială, generatoare de încredere şi respect pe piaţă şi aducătoare de clienţi”, a declarat Adrian Tighici, managerul general al Gaz Est.

 

olimpiciDistincţii pentru olimpicii la informatică

Aşii informaticii vasluiene, Andrei Popa şi Andrei Chiriac, alături de profesorii îndrumători Dan Pracsiu şi Nicu Vlad, au primit diplome şi plachete de excelenţă.

Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui, a ţinut să evidenţieze în cadrul Topului Judeţean al Firmelor şi performanţa în educaţie. El i-a chemat pe scenă pe elevii Andrei Popa şi Andrei Chiriac, alături de profesorii lor, Dan Pracsiu şi Nicu Vlad, cei care au dus numele Vasluiului pe cele mai înalte trepte la olimpiadele naţionale şi internaţionale de informatică.
Andrei Popa, elevul Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, a avut parte de unul dintre cei mai buni ani ai săi, obţinând două medalii de argint la concursurile internaţionale. La Balcaniada de Informatică, vasluianul a terminat pe locul 6 la individual, obţinând medalia de argint, rezultat care a contribuit la clasarea lotului României pe primul loc în clasamentul general pe naţiuni. Cea mai importantă performanţă a fost atinsă la Olimpiada Internaţională de la Kazan, unde elevul pregătit de profesorul Nicu Vlad a obţinut medalia de argint.
Andrei Chiriac, elev la Liceul “Ştefan Procopiu” (LSP) Vaslui, a fost între primii 25 la Olimpiada de Informatică a Ţărilor Europei Centrale, obţinând medalia de bronz. El este pregătit de profesorul Dan Pracsiu (de la Liceul “Emil Racoviţă”), unul dintre antrenorii lotului României.

top2

top1

top

olimpici


Leave a Reply

%d bloggers like this: