Trei directori proaspeți


Cele trei funcții de conducere din școlile bârlădene rămase vacante după concursul național din iulie au fost ocupate în această lună.

În urma concursului organizat de Ministerul Educației pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar, la Bârlad au rămas vacante trei posturi de director: două de director prim la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” și Clubul Sportiv Școlar, plus unul de director adjunct la Școala Gimnazială „Iorgu Radu”. Pentru că anul școlar nu poate începe fără șefi în instituțiile de învățământ, în cursul lunii trecute, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) a numit directori prin detașare în interesul învățământului. Evident, aceștia nu vor avea un mandat complet de patru ani, ci vor putea conduce până la organizarea unui nou concurs.
Conform regulilor ministerului, profesorii care au dorit să ocupe o funcție de conducere în cele trei unități de învățământ bârlădene și-au depus dosarul, după care, între 21-22 august, au susținut un interviu în fața șefilor ISJ Vaslui. Pentru postul de director prim al Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” s-a înscris Bogdan Jora (fost director adjunct), care a fost admis cu un total de 22,5 puncte. Pentru cel de director al Clubului Sportiv Școlar a candidat Ioan Harnagea, care a fost notat cu 21 de puncte la interviu, de asemenea, declarat admis. Nu în ultimul rând, pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale „Iorgu Radu” s-a înscris Ion Onuț (fost director prim), care a fost declarat admis cu 21 de puncte.
Reamintim că, la concursul din iulie, la nivelul Bârladului au fost ocupate șase posturi de conducere. Cele de director prim sunt la Grădinița cu program prelungit nr. 5, Grădinița cu program prelungit nr. 8, Școala de Arte „N.N. Tonitza” și Școala „Victor Ion Popa”. Posturile de director adjunct ocupate se află la Școala „Vasile Pârvan” și Școala „Manolache Costache Epureanu”.
Potrivit legislației în vigoare, pe posturile de conducere pot accede numai candidații care fac parte din Corpul național de experți în management educațional și care, în prealabil, și-au depus cererile și CV-urile însoțite de documente justificative la secretariatele școlilor unde există posturi vacante.


Leave a Reply