Trei școli bârlădene vor avea directori numiți de ISJ


Pentru completarea funcțiilor de conducere din școlile și grădinițele bârlădene, șefii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui vor numi cu delegație trei directori și directori adjuncți.

În urma concursului organizat de Ministerul Educației pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar, la Bârlad încă sunt vacante trei posturi de director, dintre care unul de director adjunct. Cele de director prim neocupate sunt la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” și Clubul Sportiv Școlar, iar cel de director adjunct, la Școala Gimnazială „Iorgu Radu”. În cursul acestei luni, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) va numi directori fie prin detașare în interesul învățământului, fie prin delegarea atribuțiilor specifice. Evident, aceștia nu vor avea un mandat complet de patru ani, ci vor putea conduce până la organizarea unui nou concurs.
Reamintim că, la concursul din iulie, la nivelul Bârladului au fost ocupate șase posturi de conducere. Cele de director prim sunt la Grădinița cu program prelungit nr. 5, Grădinița cu program prelungit nr. 8, Școala de Arte „N.N. Tonitza” și Școala „Victor Ion Popa”. Posturile de director adjunct ocupate se află la Școala „Vasile Pârvan” și Școala „Manolache Costache Epureanu”.
Potrivit legislației, pe posturile de conducere pot accede numai candidații care fac parte din Corpul național de experți în management educațional (în prezent, sunt 536 de profesori din județ) și care, în prealabil, și-au depus cererile și CV-urile însoțite de documente justificative la secretariatele școlilor unde există posturi vacante.


Leave a Reply