“Un buget de austeritate”


01_BuzatuSumele primite de judeţul Vaslui de la bugetul central sunt de trei ori mai mici faţă de anul trecut.

„N-a mai fost austeritate de mult”, spune cu ironie preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Dumitru Buzatu, despre bugetul Vasluiului, pe care consilierii judeţeni îl vor lua în discuţie în şedinţa de vineri. El spune însă că instituţia pe care o conduce se va descurca şi îşi va duce la îndeplinire planurile.
„Este un buget de austeritate, pentru că n-a mai fost austeritate de mult, de vreo trei ani… Actualul guvern ne-a oferit din nou posibilitatea aceasta, să avem austeritate. Asta în condiţiile în care avem cheltuieli mari pentru finalizarea unor proiecte şi pentru realizarea planurilor de investiţii viitoare. Avem prevăzute totuşi sume importante pentru dezvoltare: continuăm programul de asfaltare şi reparare a drumurilor, vom finanţa proiectele pe care le vom depune în cadrul Programului Operaţional Regional şi Programului Operaţional Sectorial 2, vom acoperi necesităţile urgente, de intervenţie”, a declarat Dumitru Buzatu.
CJ Vaslui îşi permite chiar să se gândească la viitor, în vreme ce aşteaptă rectificări bugetare de la guvern care să ţină seama de necesităţile reale din judeţ.
„Avem ca proiecte strategice drumul Bârlad – Alexandru Vlahuţă – Codăeşti, Centrul de zi Codăeşti şi vom înfiinţa câteva unităţi de tratament folosind apele termale de la Ghermăneşti”, a mai spus Buzatu despre planurile CJ.


Leave a Reply

%d bloggers like this: