Un nou apel umanitar cu ecou: “Dumnezeu stă în oameni!”


La scurt timp după ce voluntarii “Solidar” au făcut publică povestea de viață a Giorgianei Hurchi, o mămică văduvă care își crește cei patru copii minori într-o căsuță din comuna Zăpodeni, mai mulți oameni cu suflet mare au donat bunuri materiale și bani.

Oamenii de bine au răspuns pozitiv apelului umanitar lansat de Asociația “Solidar” Vaslui în legătură cu situația Giorgianei Hurchi, mamă a patru copii, care trăiește într-o căsuță din satul Telejna, comuna Zăpodeni.

“Cazul a suscitat multe dezbateri, uneori discuțiile abătându-se de la scopul apelului nostru, care era unul umanitar. Au fost destule persoane care au dat dovadă de empatie. Cu ajutorul lor, am reușit să ajutăm familia greu încercată cu următoarele: telefon nou, cu cartelă reîncărcabilă, numărul de mobil al Giorgianei fiind 0732/663.419 – oferit de o familie generoasă din Bârlad, care a donat și alimente și hăinuțe; un pat oferit de domnul Ciprian Malasanciuc, din Vaslui; jucării și hăinuțe oferite de doamna Diana Marin, tot din Vaslui; două fotolii oferite de domnul Ioan Chiroșcă, din Zăpodeni; două colete cu alimente, dulciuri și hăinuțe pentru copii, oferite de doamna Daniela Truscan, de la Suceava, un om cu suflet mare care a fost alături de noi și în alte acțiuni umanitare. Suntem pe cale să rezolvăm și problema șifonierului”, au anunțat reprezentanții ONG-ului vasluian.

Voluntarii spun că mulți au donat și bani: “În contul deschis special pentru Hurchi Giorgiana s-a strâns până astăzi (marți – n.r.) suma de 650 de lei, virați de Andrei Chiriac – 50 de lei, Florin Viștig – 500 de lei, Carmen Pintilie – 100 de lei. Împreună cu beneficiara, se va decide asupra modului de folosire a banilor. Avem promisiuni din partea Primăriei Zăpodeni că va ajuta familia cu lemne. Mulțumim tuturor celor ce și-au îndreptat pozitiv atenția asupra acestei familii, care au distribuit și redistribuit apelul nostru, care au transmis încurajări și mai ales celor care s-au implicat și material! Am văzut, și de această dată, că Dumnezeu stă în oameni!”.

Giorgiana Hurchi este o mamă văduvă, care își crește copiii într-o căsuță la care încă plătește rate. Femeia nu are lemne în plină iarnă, iar sursele de venituri ale familiei sunt alocațiile copiilor și indemnizația de creștere a nou-născutului.


Leave a Reply

%d bloggers like this: