Un nou proiect pentru liceenii hușeni: “Școală, Educație, Viitor”


În cadrul unui proiect implementat de Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” Huși, elevii din grupul țintă vor fi beneficiarii unor activități de consiliere psihopedagogică prin care se va urmări ameliorarea problemelor de comportament, precum și integrarea cu succes în sistemul de învățământ a elevilor cu nevoi speciale.

Reprezentanții Liceului Tehnologic “Ioan Corivan” din Huși derulează, în această perioadă, subproiectul “Școală, Educație, Viitor”, parte a Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), schema de granturi pentru licee.

“ROSE, în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare și se va derula pe o perioadă de patru ani. Este implementat de Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanțare Externă. În baza Acordului de Grant, Liceul Tehnologic «Ioan Corivan» Huși a accesat un grant în valoare de 450.050 de lei pentru implementarea subproiectului «Școală, Educație, Viitor»”, se arată într-un comunicat al liceului hușean.

Printre altele, în cadrul proiectului vor fi desfășurate două activități de consiliere psihopedagogică: “E bine să fiu informat! Școală-Părinte-Elev”, în care se realizează ateliere educaționale pentru informarea a 50 de elevi pe teme care vizează riscurile stringente ale adolescenței, și “Eu – altfel, dar la fel”, în cadrul căreia se oferă servicii de consiliere psihologică pentru 30 de elevi cu nevoi speciale, cu probleme de integrare socială, cu părinți plecați în străinătate, proveniți din familii monoparentale sau dați în plasament.

“Se va urmări ameliorarea problemelor de comportament, precum și integrarea cu succes în sistemul de învățământ a elevilor cu nevoi speciale”, se menționează în comunicat.

De asemenea, reprezentanții liceului își propun scăderea ratei abandonului școlar și îmbunătățirea ratei de absolvire a liceului și examenului de bacalaureat. Totodată, proiectul prevede și câteva activități extracurriculare și de renovare și dotare a unității.


Leave a Reply

%d bloggers like this: