Un nou succes al școlii vasluiene de muzică: Lauri la Festivalul Național de Pian


Elevii profesorului Constantin Olaru, de la Palatul copiilor Vaslui, s-au întors cu premiul ”Grand piano” de la Festivalul Național de pian de la Tecuci, eveniment aflat la prima ediție. Răzvan Cristia a obținut marele premiu și trofeul festivalului.

 Vasluienii s-au întors cu lauri de la prima ediție a Festivalului Național de Pian „Alexandru Demetriad” de la Tecuci, eveniment închinat memoriei ilustrului pianist tecucean. Elevii profesorului Constantin Olaru au obținut premiul ”Grand piano”, însă cele mai importante distincții îi aparțin lui Răzvan Cristia, care a primit marele premiu și trofeul festivalului, drept pentru care a fost recompensat cu un sejur la mare, alături de familie.

Ceilalți laureați sunt Emilian State, Beatrice Alexandru, Roberta Chiriac și Tudor Poiană, toți de la Școala ”Vasile Alecsandri”, Alexia Păduraru, Tudor Radu, Ștefan Gherghe, Alexandra Cozma și Ovidiu Pracsiu, de la Palatul copiilor Vaslui.

”Mulțumesc pentru susținere părinților, celor două instituții de învățământ, Inspectoratului Școlar Județean și Primăriei Vaslui. Am încheiat apoteotic acest an școlar. A fost al patrulea concurs important din acest an unde am reușit să impresionăm. Felicitări copiilor, care au nevoie să se bucure de o binemeritată vacanță!”, a declarat Constantin Olaru.

Organizatorii (Fundația „Pelin” și Asociația Muzicală „Olimpian Studio”) au dorit să stimuleze interesul copiilor și tinerilor pentru muzica clasică și să descopere și să promoveze tinere talente. Festivalul s-a adresat tinerilor pianiști români cu vârste cuprinse între 3-18 ani. În concurs s-au înscris peste 60 de copii din București, Vaslui, Brăila și Tecuci.

În afară de concursul de interpretare, juriul a apreciat cele mai valoroase recitaluri la pian ale tinerilor competitori.


Leave a Reply

%d bloggers like this: