Un oraș întreg se roagă să nu aibă probleme de sănătate: Murgeniul a rămas fără ambulanță!


“Garajele sunt goale, curtea goală… S-a ajuns în situația asta din cauza stării tehnice de uzură avansate, de suprasolicitare peste orice limită. Singura ambulanță pe care o mai avem este în service și are 730.000 de kilometri la bord”, spune Mielu Toderiță, șeful parcului auto.

Substația de Ambulanță din orașul Murgeni, care mai avea în dotare o singură mașină pentru cei peste 35.000 de locuitori arondați din zonă, a rămas și fără niciun autovehicul. Urgențele se acoperă acum prin Ambulanța Bârlad, însă timpul de intervenție este mult mai mare.

Șeful parcului auto din Substația Murgeni, Mielu Toderiță, spune că situația este deosebit de gravă: “Garajele sunt goale, curtea goală… S-a ajuns în situația asta din cauza stării tehnice de uzură avansate, de suprasolicitare peste orice limită. Singura ambulanță pe care o mai avem este în service și are 730.000 de kilometri la bord”.

Ceilalți angajați ai substației spun că necazurile au scăpat cu totul de sub control: “Ambulanța vine dimineață de la Bârlad în stația noastră și de aici pleacă la urgențe. Timpul este mare pentru că noi ducem la Bârlad aproape toate urgențele, doar cele minore le lăsăm la Spitalul Murgeni. Situația este cunoscută la nivel de conducere, la minister”.

Locuitorii din zonă spun că, din cauza lipsei ambulanțelor, bolnavii sunt nevoiți să aștepte cu orele ajutor medical: “Am avut nevoie de o ambulanță și a venit după trei ore de la Bârlad. Așteptăm o ambulanță de la Bârlad, de la Vaslui, de unde sunt libere”.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, medicul Dan Ungureanu, spune că s-au făcut toate eforturile pentru a se asigura o ambulanță la Murgeni, dar numărul autovehiculelor funcționale de la stațiile Vaslui, Bârlad și Huși este deja sub cel minim admis.

Speranțele ambulanțierilor, dar și ale celor care au nevoie de transport la unitățile medicale sunt legate de finalizarea licitației pentru achiziționarea de noi autovehicule.

“Este o licitație în derulare. Pe 28 februarie, se va termina și sperăm să se finalizeze cu desemnarea unui câștigător, astfel încât măcar prin iunie să primim ambulanțe. La momentul de față, pentru a putea remedia situația la nivelul județului Vaslui, am avea nevoi urgent de cel puțin zece ambulanțe noi”, a spus Dan Ungureanu.


Leave a Reply

%d bloggers like this: