Un parlamentar adevărat: Deputatul USR Mihai Botez invită bârlădenii la discuții


Mihai Botez

De astăzi, odată inaugurat cabinetul parlamentar din Bârlad, tânărul deputat USR Mihai Botez îi invită pe cetățenii care au probleme, recomandări sau sugestii să se înscrie în audiență. El își propune ca, până la finele mandatului, să fie cât mai aproape de locuitorii județului, în acest sens urmând să mai inaugureze cabinete la Negrești, Vaslui și Huși. În primele sale șase luni de parlamentar, Mihai Botez a semnat tot atâtea propuneri legislative!

Ieri, a avut loc inaugurarea cabinetului parlamentar din Bârlad al deputatului Mihai Botez, ales pe listele Uniunii Salvați România (USR). Este situat pe strada Paloda, nr. 11, la etajul 1.

La eveniment, Botez a fost „flancat” de colegii de partid Bogdan Rodeanu, deputat de Galați, și Lucian Stanciu-Viziteu, deputat de Bacău, împreună cu care va conlucra pentru a atrage investiții în infrastructură, atât de la guvern, cât și din străinătate. Deși, în prezent, USR are în județ doar 22 de membri, parlamentarul a subliniat că, săptămâna viitoare, va deschide un cabinet la Negrești, peste încă o săptămână, unul la Vaslui, urmând ca, la începutul sesiunii parlamentare viitoare (după vacanță), să inaugureze unul și la Huși.

„Îmi doresc mult ca aceste cabinete să fie niște centre zonale în care să pot ajunge la toți cetățenii din județ atunci când vin de la București. Vreau să-i provoc la dialog pe cetățeni deoarece consider că lipsește acest lucru din persajul politic, dacă nu național, măcar din cel județean, și să fiu în permanent contact cu ei în următorii trei ani și jumătate. Cabinetul parlamentar din Bârlad este deschis publicului de luni până vineri, în intervalul orar 9-13, restul programului fiind dedicat activităților ce necesită deplasări în teren. Eu voi acorda audiențe vinerea, când voi fi în teritoriu, dar vom prelua toate solicitările de programare ale cetățenilor și vom face tot posibilul să ne întâlnim cu ei chiar și după acest program pentru că, așa cum am mai spus, îmi doresc să fiu cât mai aproape de oameni. Sâmbăta este dedicată acțiunilor din teritoriu și voi face vizite de lucru în cât mai multe dintre localitățile din județ. Putem intra în legătură prin toate mijloacele de comunicare cunoscute: telefon 0725/109.712, e-mail mihaibotez.dep@gmail.com, facebook (conturile Mihai Botez și Mihai Cătălin Botez) sau la cabinetul parlamentar. Dacă vreți să ne întâlnim și să deschidem dialogul, vom găsi o cale fără a ne crampona în program, pentru că acum ≠aicucine!”, a declarat deputatul bârlădean.

„Sunt un cetățean obișnuit ajuns în Parlamentul României”

În activitatea sa parlamentară, Mihai Botez este sprijinit de Monalisa Bordeianu, cu o experiență de peste zece ani în domeniul bancar, dar și în relațiile publice, și care va coordona activitatea cabinetelor din județ, și de Alin Ciobanu, masterand în ultimul an la Școala Națională de Studii Politice București, care îl ajută la București.

„Sunt un cetățean obișnuit ajuns în Parlamentul României și îmi doresc ca acești trei ani și jumătate rămași să fie utilizați cât mai onest, deschis și eficient. Vă invit alături de mine să provocăm cât mai mult exercițiul democrației, să ne întâlnim față în față și să discutăm, să ne propunem obiective, să ni le asumăm, să lucrăm pentru ele și să ne bucurăm apoi împreună de rezultatele muncii noastre. Pentru o democrație funcțională, avem nevoie de politicieni onești, competenți și implicați, dar și de cetățeni activi, dornici să se implice pentru un nivel de trai mai bun în comunitățile lor. Pe 31 martie, am creat un eveniment în stradă în Bârlad, la care am invitat cetățenii la discuții referitoare la problemele comunității și identificarea unor soluții. Am făcut acest demers pentru că în campania electorală mi-a fost constant reproșat că apărem pe stradă doar în campanie, apoi uităm de cetățeni, dar și pentru că mi-am asumat în campanie că îmi doresc să fiu un politician activ și în legătură cât mai directă cu oamenii. La întâlnire nu a venit nimeni, dar, luând cartierul la pas, am aflat că era cunoscut evenimentul. Am aflat apoi direct de la cei cu care am discutat ce probleme întâmpină, dar și soluțiile pe care le întrevăd. Mă voi implica direct în implementarea soluțiilor. Am provocat exercițiul democrației și am avut un rezultat bun pentru început, așa că voi mai face astfel de acțiuni și în următorii ani”, a completat deputatul Botez.

În ceea ce privește activitatea sa parlamentară din cele câteva luni scurse, acesta a semnat deja șase inițiative legislative. Prima, depusă pe 1 februarie, vizează completarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, în sensul ca profesorii care nu au participat la concursul pentru funcțiile de director/director adjunct să nu mai poată fi numiți prin delegație. A doua inițiativă, depusă pe 11 aprilie, vizează modificarea și completarea Legii nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, respectiv ca salariații să-și poată depune dosarele de pensionare cu 90 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare.

A treia, depusă pe 15 mai, prevede abrogarea articolelor 49 și 50 din Legea nr. 96/2006, privind Statutul deputaților și senatorilor, și pentru abrogarea Legii nr. 357/2015, pentru completarea Legii nr. 96/2006, privind Statutul deputaților și al senatorilor, adică eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

O altă inițiativă, depusă pe 3 mai, vizează modificarea Legii societăților nr. 31/1990, în sensul debirocratizării procesului de înființare a noi firme. Nu în ultimul rând, pe 30 mai, a propus modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților, în sensul unei mai mari transparențe în ceea ce privește activitățile din comisiile parlamentare.


Leave a Reply