Un poet deja consacrat: Cornelius Drăgan recidivează


Vasluianul Cornelius Drăgan este laureat al Festivalului de literatură ”Alexandru Macedonsky”, ediția a IV-a, el obținând locul I la secțiunile poeți consacrați și prozatori debutanți.

 Considerat cel care, prin debutul său în poezie, a repus Vasluiul pe harta liricii române, Cornelius Drăgan începe anul 2017 cu un nou succes: Premiul I la secțiunea  “poeți consacrați” a celei de-a IV-a ediții a Festivalului Concurs de literatură “Alexandru Macedonski”, pentru volumul  „Mușcătura fluturelui japonez”.

”Mușcătura fluturelui japonez iată că a «mușcat» și la acest festival, care mie personal îmi este foarte drag. Aici am luat primul meu premiu literar, anul trecut, tot pe vremea aceasta, schimbându-mi traseul în literatură. Încrederea acordată s-a confirmat și în alte premii, dar volumul apărut a fost cea mai mare realizare. Faptul că a fost premiat nu face decât să mă bucure și să-mi dea încredere”, a declarat Cornelius Drăgan.

Vasluianul se simte onorat și pentru premiul I la secțiunea prozatori debutanți: ”E un premiu efectiv surpriză, care mă face să continui și în domeniul prozei. Nu sunt la primul premiu de acest fel, dar e o confirmare că proza scrisă de mine poate fi destul de bună”.

Cornelius Drăgan a ținut să mulțumească juriului pentru aprecieri, Asociației Macedonenilor din România pentru organizarea festivalului, precum și Editurii Junimea, care a avut încredere și l-a promovat.


Leave a Reply

%d bloggers like this: