Un vasluian, laureat al Uniunii Scriitorilor: Cornelius Drăgan, din nou premiat


Cornelius Drăgan și Ana Blandiana

Poetul vasluian Cornelius Drăgan a fost distins de Uniunea Scriitorilor Români, filiala Iași, pentru volumul de debut ”Mușcătura fluturelui japonez”.

Cornelius Drăgan a intrat într-o galerie selectă a poeților distinși de Uniunea Scriitorilor Români – filiala Iași. El a fost premiat într-o gală care a reunit personalități precum Ana Blandiana, Leonard Gavriliu, Aurel Ștefanachi ș.a.

“Dedic acest premiu memoriei mamei mele, Cornelia Drăgan, cea care m-a sprijinit întotdeauna și care a fost un model pentru mine. 10 noiembrie 2017 a fost o zi deosebită pentru mine. Nu mă așteptam la Premiul de debut pentru «Mușcătura fluturelui japonez», având în vedere numeroasele, dar și valoroasele volume care au fost trimise. Am simțit o imensă bucurie, dar și  emoție lângă poeta Ana Blandiana, pe care o stimez enorm. Aduc mulțumiri juriului compus din Elvira Șorohan, președinte, Marius Chelaru și Antonio Patraș,  precum și editurii Junimea, care a avut încredere în mine și m-a promovat. Totodată, aduc mulțumiri în mod special  poetului și directorului editurii Junimea, Lucian Vasiliu”, a declarat Corneliu Drăgan.

Reamintim că “Mușcătura fluturelui japonez” a beneficiat de o lansare festivă la Târgul de carte “Gaudeamus”, precum și la Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și a primit frumoase aprecieri, inclusiv de la marele scriitor Mircea Cărtărescu.


Leave a Reply

%d bloggers like this: