Unii elevi încep să consume droguri la vârsta de 14 ani


“#potatlfel” este alternativa la consumul de droguri pe care o oferă specialiștii tinerilor căzuți în „mirajul fericirii”.

Alaltăieri a fost lansată la nivel național campania “#potatlfel”, care are ca menire informarea tinerilor asupra consecințelor consumului de canabis și oferirea unor alternative de petrecere a timpului liber.
În zona noastră, în perioada 5 septembrie 2017 – 31 iulie 2018, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Vaslui vor să-i determine pe tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani să-și trăiască viața și să nu lase drogurile să se joace cu mintea lor.
“Stările de panică, anxietatea, receptarea distorsionată a spațiului și a timpului, dificultățile de atenție, alterarea memoriei, depresia și dependența sunt câteva dintre efectele consumului de canabis. Conform studiilor realizate la nivelul populației României, cea mai mică vârstă de debut în consumul de canabis este de numai 14 ani. De asemenea, unele dintre persoanele care au consumat canabis au folosit și cocaină, ecstasy sau heroină. Un alt studiu, efectuat cu tinerii de 16 ani, arată că în preferințele elevilor canabisul se află pe locul al II-lea, după consumul de inhalante. De menționat că, în ultimii trei ani, s-a observat o creștere a numărului cazurilor de urgențe medicale cauzate de consumul de canabis”, a declarat Cobzaru Valerica, coordonator CPECA Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: