Unitate de urgență nouă la Spitalul Județean


Consiliul Județean are în vedere accesarea unui proiect european, prin Programul Operațional Regional, prin care Spitalul Județean să fie dotat cu o modernă Unitate de Primiri Urgențe.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui urmărește “prinderea” în Programul Operațional Regional – Axa 8 (dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale) a unui proiect de extindere a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. “Îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești” este numele programului prin care ar putea fi implementat proiectul “Extindere Spațiu UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”, prin care, așa cum spune Valeriu Caragață, administratorul public al județului, în fața spitalului va fi ridicată o construcție nouă, care să îndeplinească funcționalitatea de primire urgențe.

“Construcția va fi amplasată unde este actuala rampă a mașinilor de salvare. Va fi în continuarea clădirii spitalului. S-au făcut măsurători și ar fi nevoie de 500 de metri pătrați. Imobilul va avea parter și un etaj. Este un program european care finanțează toate spitalele județene care au în interior unități de primiri urgențe. Sunt aproximativ 30 de spitale în această situație la nivel național”, a declarat Caragață.


Leave a Reply