Unitățile de învățământ, invitate în campania ”Mingi în școli”


Anul trecut, Școala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui a beneficiat de mingi de handbal grație campaniei.

România are una dintre școlile de handbal de mare tradiție în lume. Pentru ca tradiția și bucuria să meargă mai departe, prin copiii care descoperă acum frumusețea handbalului, brandul FA și Federația Română de Handbal continuă și anul acesta campania “Mingi în școli”.
Demarată anul trecut, campania a atras 477 de unități de învățământ, reușind să selecteze și să doteze peste 200 de școli cu 2.226 mingi. Proiectul continuă și anul acesta, cu același scop, de a facilita accesul elevilor din întreaga țară la handbal și de a susține viitoarea generație de campioni ai României. Campania ”Mingi în școli” este susținută prin intermediul platformei www.mingiinscoli.ro, precum și în hipermarketurile și supermarketurile din întreaga țară.
Până la finalul lunii august, oricine achiziționează produse din gama FA (cu excepția săpunului solid) va contribui la campania de susținere a handbalului românesc. De asemenea, orice persoană care își dorește ca școala sa să fie înscrisă în campanie și să primească mingi de handbal poate completa formularul din secțiunea ”Înscrie o școală”.
”Succesul de anul trecut ne-a încurajat enorm. Nu numai că s-au înscris multe școli, dar am și primit foarte multe mesaje frumoase, care ne-au arătat că handbalul este un sport îndrăgit de adulți și de copii, deopotrivă. Ar fi păcat ca din lipsa dotărilor din sălile de sport ale școlilor să nu le oferim copiilor ocazia să practice acest sport și, de ce nu, astfel să-i descoperim pe viitorii campioni”, a declarat Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.
Școlile care au primit mingi în cadrul campaniei din 2016 se pot înscrie anul acesta pentru a participa la o tombolă, în urma căreia va fi oferit un echipament complet, de 15 tricouri și 15 șorturi.


Leave a Reply