V-ați săturat de România și vreți să emigrați în SUA? Loteria Vizelor 2019


Înregistrările pentru programul DV-2019 trebuie transmise electronic până pe 8 noiembrie 2017, ora 19.00, ora României (ora 12.00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est a SUA).

Cetățenii români pot beneficia, prin tragere la sorți – dacă îndeplinesc o serie de criterii de calificare – de vize de rezidență permanentă în SUA, prin Loteria Vizelor (Diversity Visa) 2019 – DV-2019, perioada de înscriere încheindu-se pe 8 noiembrie 2017, informează Ambasada SUA la București.
„Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziția persoanelor care îndeplinesc cerințe simple, dar stricte, de calificare vize de rezidență permanentă în Statele Unite. România se află printre țările participante la programul DV-2019“, se arată în comunicat.
Foarte important! Începând cu 1 noiembrie 2016, persoanele care își fac poze pentru pașaport american nu mai au voie să apară purtând ochelari.

Nu așteptați până în ultima clipă

Potrivit ambasadei, înregistrările pentru programul DV-2019 trebuie transmise electronic până miercuri, 8 noiembrie 2017, la ora 12.00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5).
„Solicitanții pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov. Sunt sfătuiți să nu aștepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare. Numărul mare de înregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după ora 12.00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5), a zilei de 8 noiembrie 2017. Dacă trimiteți mai mult de o înregistrare de persoană, veți fi descalificați. Guvernul SUA nu angajează consultanți sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul Guvernului SUA“, se mai arată în comunicat.

Cerințe de calificare

Cerințele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiția de a fi născut într-o țară care participă la program, cât și criteriul educațional, adică să fie măcar absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puțin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienței în muncă se va folosi baza de date a Departamentului Muncii al SUA.
Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2019, aplicanții sunt rugați să consulte instrucțiunile detaliate ale programului, care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite – Diversity Visas, precum și pe cea a Departamentului de Stat al SUA.

Aleși de computer

Înregistrările conforme cu cerințele de participare vor rezulta în emiterea unui ecran cu o pagină de confirmare care conține numele și numărul de confirmare al participantului, pagină care va trebui tipărită.  Această pagină de confirmare va furniza informații pe care participantul va trebui să le folosească pentru a verifica electronic statutul înregistrării sale la secțiunea Entrant Status Check, disponibilă la adresa www.dvlottery.state.gov. Numai participanții care au informațiile de confirmare vor putea verifica statutul înregistrării lor, iar în cazul selecționării, vor putea primi instrucțiuni despre solicitarea vizei și programarea interviului de viză.  Numărul de confirmare a înregistrării va putea fi recuperat printr-un link de pe pagina Entrant Status Check, folosind adresa de e-mail, numele de familie și anul nașterii participantului.
Participanții pot completa și transmite personal înregistrarea lor sau pot apela la ajutorul altei persoane. Indiferent dacă înregistrarea este trimisă direct de participant sau prin asistența unui avocat, prieten, rudă etc, persoana participantă în programul DV-2017 este responsabilă că informațiile sunt corecte și complete.
Solicitările care se califică vor fi selecționate în mod aleatoriu de un computer, menționează Ambasada SUA.
„Toți participanții la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV, la adresa www.dvlottery.state.gov, secțiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare. Aceasta va fi singura modalitate prin care câștigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înștiințați despre selecționarea lor în programul DV-2019“, se arată în comunicat.


Leave a Reply