Vama Albița, mai aglomerată în perioada concediilor


Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță. Anul trecut, în august, la frontiera cu Republica Moldova, cel mai tranzitat punct a fost Albița – 339.000 de persoane.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Române se așteaptă la o creștere a traficului prin punctele de graniță, având în vedere că în luna august mulți cetățeni români aflați în străinătate se întorc în țară pentru a petrece concediul alături de familie, iar mulți cetățeni români aleg să-și petreacă vacanța în afară.
“Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Reamintim că, pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, se arată într-un comunicat de presă.
Polițiștii de frontieră vin și cu recomandări de călătorie pentru minori: “Având în vedere faptul că, în perioada vacanței de vară, mulți copii călătoresc în afara granițelor, precum și faptul că se întâlnesc situații în care minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condițiilor legale, recomandăm părinților ca, înainte de plecare, să consulte care sunt condițiile privind călătoria cetățenilor români minori în străinătate. Acestea se regăsesc pe site-ul instituției: politiadefrontiera.ro”, se subliniază în același comunicat.

Aproximativ 400.000 de persoane au tranzitat Albița

Încă de la începutul sezonului estival, conducerea Poliției de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-și adapteze misiunile, resursele umane și materiale astfel încât să se asigure un control eficient și operativ. A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii țări, peste 4.000 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, activități de supraveghere și control.
“De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, iar în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. În același timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum”, se mai arată în comunicat.
Potrivit datelor Poliției de Frontieră, anul trecut, în august, au trecut granița 6,7 milioane de persoane, dintre care 5,4 milioane cetățeni UE și 1,3 milioane cetățeni non UE, precum și 1,8 milioane de mijloace de transport.
“La frontiera cu Republica Moldova, cel mai tranzitat punct a fost Albița (339.000 de persoane)”, menționează comunicatul.


Leave a Reply