Vaslui, capitala educației rutiere


În perioada 10-13 august, municipiul Vaslui va găzdui cea de-a 24-a ediție a concursului național de educație rutieră Cupa “Podul Înalt”. Și-au anunțat prezența cele mai bune 17 echipaje din țară.

Municipiul reședință va fi gazda unei noi ediții a concursului național de educație rutieră Cupa “Podul Înalt”, organizat de Primăria Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), Școala “Dimitrie Cantemir” și Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ). Competiția are drept scop prevenirea accidentelor în rândul minorilor prin însușirea corectă a regulilor de circulație și respectarea acestora. Și-au anunțat prezența echipaje de elevi din 17 județe. Vasluiul este reprezentat de Școala “Dimitrie Cantemir”.
“La competiția care se anunță foarte puternică, participă 17 echipaje campioane de județ, naționale și participante la faza națională. Sunt copii care au făcut parte din echipa României, participanți la faza internațională de anul trecut, din Cehia, și la competiția din această vară, din Bulgaria”, a declarat Mihai Moșnianu, organizatorul competiției.
Capacitatea de organizare, preocuparea pentru realizarea unei foarte bune baze materiale, dar mai ales sprijinul acordat de Primăria Vaslui, Consiliul Județean, Direcția Județeană de Sport și Tineret, implicarea unor parteneri cu atribuții în educarea rutieră a elevilor – IPJ și ACR – au făcut ca acțiunea să fie cuprinsă din 2007 în Calendarul proiectelor educative școlare și extrașcolare al Ministerului Educației. Datorită rezultatelor obținute de elevii Școlii “Dimitrie Cantemir” la concursurile interjudețene și naționale din toamna anului 2012, ministerul a hotărât nominalizarea sa drept unitate pilot pentru educația rutieră în rândul elevilor.
Festivitatea de deschidere este programată vineri, 11 august, de la ora 9, în centrul Vasluiului.


Leave a Reply