Vasluienii au revenit în țară ca să-și pună dinții


Sute de vasluieni plecați peste hotare au ales să-și pună dinții în concediul din august, la întoarcerea în țară. Stomatologii din județ au muncit pe rupte în sezonul estival, majoritatea pentru localnici reveniți temporar din Spania și Italia.
„Toți am avut astfel de pacienți, plus străini care au preferat să-și pună dantura la noi pentru că la ei în țară îi costă mult mai mult“, ne-a declarat un dentist.
De menționat că în România prețurile sunt de cel puțin trei ori mai mici față de restul Uniunii Europene, tratamentele fiind la aceleași standarde de calitate. Între altele, un tratament stomatologic complet costă 5.000 de euro în Italia. Ca urmare, piața locală i-a atras pe toți.
„Mi-am luat concediu în august tocmai pentru a-mi pune dantura“, ne-a mărturisit Georgiana T, 29 de ani. „În Italia îmi cereau și 300 de euro pe dinte. Aici am scăpat cu 80 de euro“, a adăugat ea.
Competitivitatea prețurilor de la noi pentru tratamentele dentare este dată, în principal, de costul încă scăzut al manoperei, comparativ cu vestul Europei, tehnica și materialele fiind însă la fel ca peste graniță.


Leave a Reply

%d bloggers like this: