Vasluienii nu mai vin la stomatolog pentru extracţii


stomatologie-3Creşte numărul celor care nu mai vin în cabinetul stomatologic pentru extracţii dentare, dar plătesc cele mai scumpe tratamente pentru a-şi păstra dinţii; bătrânii nu mai acceptă dinţi din metal, iar pentru tineri aparatul dentar a devenit accesoriu, susţin dentiştii vasluieni.
“Este constantă creşterea interesului pentru tratamentele de calitate, conservative şi diminuarea considerabilă a preferinţei pentru extracţii înainte de a epuiza toate variantele de tratament. De asemenea, preocuparea estetică este evidentă şi nu se mai manifestă doar la doamne şi domnişoare cochete. Totoşdată, pentru cei mai mulţi dintre bătrâni nu mai reprezintă o soluţie acceptabilă dinţii din metal”, ne-a declarat un medic stomatolog.
Înclinaţia către tratamente de calitate şi, implicit, mai scumpe vine şi din partea pacienţilor cu venituri reduse, aceştia alegând să-şi rezolve problemele pe rând. De altfel, “vedetele” ultimilor ani sunt implanturile dentare şi tratamentele de estetică dentară.
Dentistul spune că 8 din 10 vasluieni au probleme cu dinţii şi mai mult de jumătate dintre ei nu au mai trecut pe la stomatolog de peste un an.


Leave a Reply