Vasluiul a dat clasă: Salbă de premii la limbi moderne


Elevii noștri au confirmat încă o dată, cu ocazia participării la olimpiadele naționale, înalta clasă a școlii vasluiene de limbi moderne.

La Olimpiada națională de rusă (organizată cu mult succes la Școala Gimnazială “Constantin Parfene”), elevii vasluieni au obținut rezultate excelente. Un mare merit îi revine profesoarei Eugenia Crețanu, care i-a pregătit pe elevii Clubului de limba rusă de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” (LMK), cărora li s-au decernat următoarele distincții: premiul I – Irina Demetra Șușnea, de la Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad (clasa a XI-a, nivel A1); premiul III – Paul-Alexandru Răileanu, de la LMK (clasa a XI-a, nivel A2); premiul III – Elena Timon, de la Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui (clasa a XI-a, nivel B2); mențiuni – Maria Caliniuc (clasa a XI-a, nivel A1) și Andrei Alexandru Arsene (clasa a XI-a, nivel A2), ambii de la LMK.
Toți elevii menționați au luat și câte un premiu special, acordat de Comisia Națională a Olimpiadei de limba rusă și Consiliul Local Vaslui pentru diverse performanțe (calitatea eseurilor, fluență la proba orală, interacțiune orală, monolog șamd).
”Olimpiada națională de limbi romanice, italiană și spaniolă, s-a desfășurat la Botoșani. Echipajul județului Vaslui, coordonat de profesoara Liliana Botez, de la Școala Gimnazială «Ștefan cel Mare» Vaslui, s-a întors cu numeroase premii”, a declarat Alexandru Mîță, inspector limbi moderne în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.
Astfel, la spaniolă, Alex-Iulian Butnaru (clasa a X-a normal, Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui) a obținut premiul III. El este coordonat de profesorul Bogdan Nedelcu. Totodată, Vlăduț Gheorghe, de la Liceul ”Emil Racoviță”, a obținut un premiu special. O are ca îndrumătoare pe profesoara Gabriela Tofan.
La italiană, Larisa-Ionela Simion, de la LMK, a obținut o mențiune. Ea este pregătită de profesoara Mirela Fighiuc. De asemenea, Alexandra-Gabriela Ionașcu, Roberta-Gabriela Nechita și Laura Raluca Popa, tot de la LMK, au primit câte un premiu special. Sunt îndrumate de profesoara Mirela Fighiuc. Delia-Elena Iordachi, elevă în clasa a opta la Școala ”Ștefan cel Mare, pregătită de profesoara Liliana Botez, a obținut o mențiune specială. Aceeași distincție a primit-o și Elena-Lavinia Tănasă, de la Liceul ”Emil Racoviță”, pregătită de profesoara Mirela Fighiuc.
La Olimpiada națională de engleză, desfășurată la Pitești, județul Argeș, Vasluiul a obținut un premiu II, cu atât mai lăudabil, cu cât s-au acordat extrem de puține distincții. Premiul a fost adjudecat, la clasa a X-a, secțiunea “A”, de Teodora Mihăilă, eleva profesoarei Mihaela Claudia Liteanu, de la LMK.
La limba franceză, cealaltă mare secțiune a Olimpiadei naționale de limbi romanice, desfășurată la Gura Humorului, județul Suceava, s-au obținut rezultate excepționale. Echipajul județului nostru a fost coordonat de profesoara Alina-Emanuela Moraru. Astfel, Ioana-Adelina Ralea, de la Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși (clasa a X-a normal, profesor Elena Talașman), a luat premiul I, premiul special pentru interacțiune orală oferit de Facultatea de Litere  a Universității din București, diploma de excelență oferită de Institutul Cultural francez, precum și diploma de excelență oferită de Asociația Profesorilor de Limba Franceză – ARPF.
Mențiuni speciale au fost atribuite următorilor elevi: Paula-Bianca Dobândă, clasa a VII-a normal (două ore/săptămână), Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri”, profesor îndrumător Oana Călina Lupu; Miriam Gurguță, clasa a VIII-a normal, Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui, profesor Sorin Popoiu; Rareș-Nicolae Diaconu, clasa a IX-a normal, Liceul Teoretic “Emil Racoviță” Vaslui, profesor Monica Sprîncenatu; Eliana-Ioana Elisei, clasa a IX-a intensiv, LMK, profesor Lola-Gabriela Ciolacu; Andreea-Petronela Ungureanu, clasa a XI-a normal, Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui, profesor Diana Luca; Ana-Maria Jipa, clasa a XII-a normal, Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, profesor Elena Talașman.


Leave a Reply

%d bloggers like this: