Vasluiul, la doi paşi de coş


baschet_vasluiOraşele Vaslui şi Bârlad au fost incluse în proiectul Federaţiei Române de Baschet intitulat “Moldova la doi paşi de coş“, care vizează dezvoltarea şi promovarea acestui sport în mai multe centre urbane din zonă.

De ieri, Federaţia Română de Baschet (FRB) organizează Caravana Baschetului, pe un traseu care cuprinde zece oraşe, între care se regăsesc Vasluiul şi Bârladul.
În fiecare locaţie se va desfăşura câte un joc demonstrativ menit să atragă copiii din şcoli spre sportul cu mingea la coş. De altfel, atunci când au iniţiat Proiectul “Moldova la doi paşi de coş”, specialiştii FRB s-au gândit că le pot oferi copiilor o alternativă la tentaţiile societăţii moderne, precum şi o oportunitate pentru maximizarea potenţialului biologic, prin creştere şi dezvoltare armonioasă. Se doreşte implementarea unui program unitar de selecţie şi pregătire în cel puţin două şcoli din fiecare oraş nominalizat, de două ori pe săptămână, timp de opt săptămâni, profesorii locali fiind îndrumaţi de antrenori cu experienţă. Totodată, FRB va înzestra şcolile respective cu mingi de baschet şi materialele necesare instruirii, precum şi cu DVD-uri cu lecţii de iniţiere în baschet.
Elevii selecţionaţi pentru programul de iniţiere vor trebui să aibă aviz medical “apt efort fizic”. La Vaslui, copiii de la clasele primare sunt aşteptaţi la selecţie duminică, 27 septembrie, ora 10, la sala de sport a Şcolii “Elena Cuza”. Pot participa doar cei născuţi între 2005 şi 2008. Cei selecţionaţi vor participa gratuit la un program de iniţiere, iar în zilele de 28 şi 29 noiembrie vor concura la turneul “Uriaşii Moldovei”.
La Bârlad, acţiunea este programată pe 3 octombrie, la sala de sport a Colegiului Tehnic “A.I. Cuza”, de la ora 10. Până atunci, pe 26 septembrie, la Sala Sporturilor din Vaslui, de la ora 18, vor avea loc meciuri demonstrative, iar la Bârlad acţiunea va avea loc pe 27 septembrie, la Colegiul “A.I. Cuza”.
Prin acest proiect, FRB îşi propune şi încurajarea directorilor şi profesorilor din şcoli pentru înfiinţarea de asociaţii sportive fără personalitate juridică sau asociaţii/cluburi de baschet, ceea ce va permite legitimarea copiilor şi participarea la competiţiile naţionale de babybaschet şi minibaschet, federaţia urmând să acorde sprijin juridic şi material.


Un răspuns pentru: Vasluiul, la doi paşi de coş

  1. Andrei says:

    Bravo! Acum cativa ani erau pline terenurile de baschet

Leave a Reply

%d bloggers like this: