Vasluiul, reper pentru folclorul internațional


30 de ansambluri de pe trei continente, cu 1.300 de artiști, au oferit cinci zile magice la Festivalul Internațional ”Hora din Străbuni” de la Vaslui, la care au asistat 10.000 de spectatori. Ecourile nu au întârziat să apară, oaspeții noștri plecând cu cele mai frumoase amintiri și cu bucuria că au evoluat în fața celui mai bun public.

Vasluiul a rezonat internațional grație Festivalului de folclor ”Hora din Străbuni”. Ediția din acest an a reprezentat un nou record de asistență. În cele cinci zile, atât la Teatrul de Vară din Vaslui, cât și pe scenele din Bârlad, Huși, Negrești și Pădureni au asistat 10.000 de spectatori, toate evenimentele desfășurându-se cu casa închisă.
Și invitații au fost pe măsură, ansamblurile participante provenind de pe trei continente: America de Sud, Asia și Europa. Toți oaspeții au afirmat că la Vaslui au avut parte de cel mai bun public, astfel că intenția lor e de a reveni la festival.
”Marea noastră satisfacție a fost să le oferim celor din Vaslui posibilitatea vizionării unui spectacol plăcut. În aceeași măsură, ne entuziasmează faptul că toți cei care ne-au călcat pragul au plecat cu o imagine frumoasă despre județ, având în vedere că evenimentul nu s-a organizat doar în municipiul reședință. Ne-am dorit ca un număr cât mai mare de persoane să se bucure de munca noastră. Mă refer la colegii mei, la cei de la Primăria Vaslui și Consiliul Județean, care au format o echipă adevărată. A fost o ediție reușită”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Creației Populare Vaslui.
La “Hora din Străbuni” au evoluat în cele cinci zile și 20 de ansambluri folclorice din județ, care au oferit momente de mare virtuozitate.
”Un alt plus a fost participarea în festival a județului Vaslui. În fiecare dintre cele cinci seri a putut fi detectată o participare numeroasă, de calitate, o creștere evidentă față de ce s-a întâmplat cu două luni mai devreme la Festivalul Iei de la Huși. Această stare de emulație, de entuziasm, pe care ți-o determină participarea la un festival internațional de o asemenea anvergură nu poate să te lase indiferent”, a mai spus Lucian Onciu.
Următoarea ediție a Festivalului ”Hora din Străbuni” va avea loc în 2019.


Leave a Reply

%d bloggers like this: