Vasluiul se pregătește de sărbători: Bradul a venit, urmează târgul de Crăciun!


Primăria Vaslui a achiziționat un brad înalt de 15 metri, care a și fost montat în Centrul Civic. Pomul de Crăciun va putea fi admirat pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. Autoritățile locale promit că, începând cu 15 decembrie, vasluienii vor fi așteptați la primul lor târg de Crăciun, care va fi amenajat chiar în centrul orașului.

Primăria Vaslui a ridicat în centrul orașului bradul specific sărbătorilor de iarnă. O echipă de muncitori s-a urcat într-o macara și a instalat la perfecție pomul de Crăciun, care numără nu mai puțin de 15 metri în înălțime, pentru a-i introduce pe vasluieni în atmosfera festivă.

Cu siguranță, autoritățile locale vor reuși să pregătească din timp Vasluiul pentru sărbătorile de iarnă, în oraș lucrându-se deja la instalarea de ghirlande de beculețe pe mai multe artere rutiere. Primăria va cheltui exact aceeași sumă ca în ultimii ani pentru iluminatul de sărbători, dorind să ofere cetățenilor ceva simplu și elegant.

Vasile Pavăl

”Licitația a fost câștigată de o firmă din Cluj, care lucrează la împodobirea orașului. Am decis ca anul acesta să schimbăm ornamentele de Crăciun și să mergem cu iluminatul de sărbători și în câteva zone de suburbie. Am acordat o atenție deosebită zonei centrale, unde toți brazii naturali vor fi ornați de sărbătoare și vom împodobi un brad mare, care sper să fie pe placul copiilor, mai ales”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Vasluienii mai au de așteptat, însă, câteva zile pentru a putea admira toate decorațiunile, municipalitatea hotărând ca luminile de sărbători să fie aprinse în cadrul unei festivități publice.

Municipiul Vaslui va avea, în premieră, și un târg de Crăciun.

”Totul se va desfășura în Piața Centrului Civic, acolo unde urmează să fie amplasate căsuțele de lemn în care vor sta comercianții. Târgul va fi deschis în jurul datei de 15 decembrie. Au fost stabiliți deja comercianții. Este vorba despre firme sau persoane fizice autorizate care vor oferi produse specifice sărbătorilor: alimente, dulciuri, ornamente pentru brazi, cadouri. Sperăm ca prin organizarea acestui târg să le facem vasluienilor mai plăcute sărbătorile de Crăciun și Anul Nou”, a mai spus primarul Vasile Pavăl.

Vasluienii vor avea și un patinoar, care va fi amplasat tot în parcul Copou, la fel ca anul trecut.


Leave a Reply