Viață de datornic: Familie aruncată în stradă!


Nu au plătit chiria la apartamentul acordat de Primăria Huși, nu și-au achitat debitele la operatorul de apă, iar vecinii s-au plâns municipalității de problemele pe care le au cu familia Gheorghiu, acestea au fost principalele motive care au determinat autoritățile să ia o măsură drastică: evacuarea din apartament. De vreo lună, cei patru s-au “cazat” în fața blocului, de unde intenționează să plece doar după ce vor primi din partea primăriei un răspuns oficial în legătură cu palma de pământ care le-a fost dată, prin hotărâre de CL, pentru a-și ridica o casă.

La jumătatea lunii mai, datoriile enorme la chirie către Primăria Huși, debitele “istorice” către vechiul operator de apă, dar și către actuala societate Aquavas SA, mizeria și scandalurile reclamate de vecini au determinat conducerea municipalității hușene să nu mai treacă deloc cu vederea situația familiei Gheorghiu, așa că un executor judecătoresc, însoțit de forțe de ordine, a pus în aplicare un mandat de evacuare emis de instanță.

De atunci, membrii familiei menționate “domiciliază” în fața blocului, situat pe strada Ștefan cel Mare. Înconjurați de niscaiva dulapuri, saltele și rame de geam, cei patru stau sub cerul liber, așteptând ajutorul semenilor.

“Nu avem unde să ne ducem, așa că stăm aici, ca vai de noi! Facem cu schimbul ca nu cumva să vină cineva să ne fure lucrurile. Nu avem unde să ne ducem”, ne-a spus Marcel Gheorghiu.

Deși li s-a spus că, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local (CL) Huși, li s-a aprobat cererea de atribuire a unui lot pentru a-și ridica o casă, niciunul dintre ei nu s-a interesat unde anume se află acel teren!

“Am auzit ceva, că ni s-ar fi dat un loc pentru casă, dar nu a venit nimeni de la primărie să ne anunțe. Ne ducem să întrebăm și, dacă e adevărat, plecăm de aici. Ne facem noi acolo un bordei până strângem bani de casă, măcar să nu mai stăm aici. Bine ar fi dacă locul acela ar fi un pic îngrădit”, mai spune tânărul.

“Nu știu cum o să facem cu lucrurile, că avem multe, cum o să le cărăm de aici”, s-a sesizat un tovarăș de suferință.

Concret, situația celor patru membri ai familiei Gheorghiu a fost analizată în ședința ordinară pe luna mai a CL Huși. Pentru a le veni în ajutor și a nu-i lăsa pe drumuri, li s-a acordat o suprafață de 300 de metri pătrați, situată pe strada Alecu Beldiman, la numărul 50, în vederea construirii unei locuințe.

“Decizia de a ne scoate din apartament ni se pare nedreaptă pentru că ne-au scos de aici ca pe niște golani. Suntem și noi oameni, nu dăm în cap la nimeni”, este de părere Marcel Gheorghiu.

Deși, în oraș, familia Gheorghiu nu este privită cu ochi buni, asta din cauza problemelor pe care le tot creează, respectivii continuă să se victimizeze și spun că nimic din ceea ce se zice despre ei nu este adevărat.

“Suntem și noi oameni ca toți ceilalți, încercăm să trăim și noi cum putem. Eu am lucrat, să știți, pe la Timișoara, pe la București, și acum mai lucrez cu ziua, iar fratele meu cară bidoane. E greu cu banii, că nu avem de muncă în fiecare zi. Atunci când muncesc, iau câte 20-30 de lei pe zi. Chiria pe care o plăteam aici la apartament era de 200 de lei pe lună. Acum, mi se pare o sumă mare, că nu am serviciu. Dar să știți că muncesc, mă duc la oameni cu ziua și muncesc, doar că nu am de muncă în fiecare zi”, ne asigură Marcel Gheorghiu.


Leave a Reply

%d bloggers like this: