Virusul West Nile se apropie de Vaslui


Șase victime a făcut în perioada 9 mai – 30 august virusul West Nile (mai exact, complicațiile ivite în urma infecției), transmis prin înțepătura de țânțar. Este vorba despre trei cazuri din București și câte unul din județele Buzău, Brăila și Olt, se arată într-o informare a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui. În total, au fost înregistrate 16 cazuri de infecție, cele mai multe la grupele de vârstă 70-79 de ani și peste 80 de ani – câte cinci cazuri.
Cazurile de West Nile au fost înregistrate în: București – trei, Buzău – unu, Brăila – unu, Constanța – unu, Galați – unu, Giurgiu – două, Ialomița – unu, Ilfov – două, Olt – unu, Sibiu – unu, Vrancea – două.
Recomandările pentru populație sunt: să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; să utilizeze substanțe chimice repelante de țânțari; să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție); să asigure desecarea bălților din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.
”La primele semne de boală (febră, dureri de cap, tulburări de vedere – disconfort vizual la lumină, dureri de corp, greață, vomă, erupție cutanată pe fața anterioară și posterioară a toracelui și abdomenului), cetățenii să se prezinte la medicul de familie sau la spital”, anunță DSP Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: