Volumul “Blocați în labirint”, lansat la Bârlad


Bârlădenii sunt invitați, mâine, la lansarea cărții „Blocați în labirint”, scrisă de George Simion, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”.

Mâine, de la ora 16, sala de lectură a Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” Bârlad va găzdui lansarea volumului „Blocați în labirint”, semnat de activistul civic George Simion, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012”. Potrivit autorului, care e convins că singura cale a moldovenilor de a fi parte a Uniunii Europene este unirea Basarabiei cu România, cartea este o radiografie a vieții din Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi, pe parcursul a 26 de ani.

În paginile cărții se perindă personajele cheie de la masa puterii, cei care creează iluzii că Basarabia poate fi o Elveție a Europei de Est. Demontând această amăgire, pas cu pas, cu argumente solide, date și exemple, autorul demonstrează că Republica Moldova nu poate exista, din considerente identitare, geopolitice, economice, sociale și culturale.

George Nicolae Simion s-a născut pe 21 septembrie 1986, în Focșani. A studiat la Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității București, apoi a urmat masteratul la Universitatea „Alexandru loan Cuza” lași. De mai bine de zece ani, este „îndrăgostit” sincer și iremediabil de Basarabia. Potrivit autorului, se întâmpla atunci când un grup de tineri au urcat pe clădirea Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău pentru a protesta față de schimbarea denumirii. George Simion a mobilizat tinerii să iasă în stradă și la București, ca să-i susțină pe cei de la Chișinău. Până în 2011, a susținut Mișcarea Unionistă ca tânăr student, iar pe 17 aprilie a aceluiași an a decis să formeze o platformă de asociații, unde să se regăsească toți cei care cred și luptă pentru Reunire. Așa a luat naștere Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”, care până acum a organizat sute de manifestări de informare și sensibilizare a opiniei publice și a factorilor decizionali din România și Republica Moldova, precum și a comunității internaționale.

Pe 13 mai 2015, George Simion a fost reținut și expulzat de autoritățile din Republica Moldova, iar pe 5 februarie 2016, la vama Albița-Leușeni, a primit o nouă interdicție de a intra pe teritoriul acestui stat. Ambele au fost anulate de instanțele din Republica Moldova.


Leave a Reply