Vom avea mai multe zile libere în 2017!


Se spune că munca înnobilează omul, dar o mică pauză din când în când nu a omorât pe nimeni. Din fericire, anul viitor vom avea mai multe zile libere decât în 2016.
Oficial, 14 zile de sărbători legale nelucrătoare vom avea anul viitor, doar trei dintre ele fiind în weekend, deci cumva “pierdute”. În schimb, în ianuarie, iunie şi august există şanse mari să avem parte de minivacanţe. Asta pentru că Ziua Principatelor Române (24 ianuarie) cade într-o marţi, Ziua Copilului (1 iunie) este celebrată joi, iar Adormirea Maicii Domnului (15 august) marţi. În asemenea cazuri, este posibil ca guvernul să decidă declararea unei zile libere suplimentare (luni sau vineri), care să lege sărbătoarea de weekend.
Concret, anul viitor va începe cu două zile libere, 1 şi 2 ianuarie, prima fiind duminică. Tot în ianuarie avem parte de o altă zi liberă, 24 ianuarie, când se celebrează Unirea Principatelor.
La jumătatea lui aprilie vom avea, de asemenea, două zile libere, respectiv în 16 şi 17 (duminică şi luni). În mai vom fi liberi de 1 (luni), când sărbătorim Ziua Internaţională a Muncii.
O lună mai târziu, pe 1 iunie (joi), facem din nou o pauză de la lucru pentru a ne bucura de Ziua Internaţională a Copilului. Aceasta se va prelungi, cel mai probabil, până pe 5 iunie (luni), a doua zi de Rusalii.
În august vom fi liberi din nou, pe 15 (marţi), de Adormirea Maicii Domnului, apoi vom mai avea o pauză abia la sfârşitul lui noiembrie şi începutul lui decembrie, când sărbătorim Sf. Andrei (30 noiembrie), respectiv Ziua Naţională a României (1 decembrie).
Ultimele zile libere din 2017 vor fi de Crăciun, 25 şi 26 decembrie (luni şi marţi).


Leave a Reply