“Vom fi extrem de vocali în fața Prefecturii Vaslui!” BNS asediază autoritățile locale


1.600 de sindicaliști din județ, afiliați Blocului Național Sindical (BNS), amenință cu proteste de amploare în fața Prefecturii Vaslui, dacă guvernul nu va renunța la intenția de a transfera contribuțiile sociale în sarcina exclusivă a angajaților. “Este momentul să reacționăm! Fac apel la toți membrii noștri să semneze petiția online. Vom fi extrem de vocali în fața Prefecturii Vaslui!”, atenționează Cornel Samoilă, vicepreședintele BNS Vaslui.

Guvernul nu trebuie lăsat să facă experiențe sociale, acesta este mesajul pe care Blocul Național Sindical (BNS) – filiala Vaslui îl transmite membrilor și întregii populații a județului. De fapt, în toată țara, BNS a declanșat o serie de campanii de protest – sub genericul “Nu experiențelor sociale pe români!” – la adresa intenției autorităților centrale de a transfera contribuțiile sociale integral în sarcina angajaților. În opinia sindicaliștilor, “Tudose, Lia și compania” ignoră nu doar legislația europeană, ci și nevoile și drepturile cetățenilor români, obligați să fie cobai pentru măsuri și politici netestate nicăieri în lume.
“Conducerea BNS – filiala Vaslui îndeamnă membrii afiliați să semneze petiția online, care poate fi găsită la adresa www.bns.ro. Considerăm proiectele guvernului ca fiind incoerente. Este momentul să reacționăm, și o vom face! Vom fi extrem de vocali în fața Prefecturii Vaslui! Am demonstrat acest lucru și în anii trecuți”, a declarat Cornel Samoilă, vicepreședinte BNS Vaslui.
De menționat că BNS Vaslui are afiliate cinci sindicate: Serviciul de Ambulanță Județean, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Penitenciarul Vaslui (prin Federația “Publisind” – Mișcare Feroviară), Poșta și CEC.

Parlamentarii vasluieni, invitați să-și dea cu părerea

Până să-și lanseze nemulțumirile în centrul municipiului Vaslui, sindicaliștii își iau avânt prin trei pași importanți. Primul ar fi semnarea petiției de către toți membrii afiliați. Al doilea, convocarea Comisiei de Dialog Social la Prefectura Vaslui, iar al treilea, extrem de important, parlamentarii județului să-și exprime în scris părerea despre intențiile guvernului.
“Mi se pare normal ca oamenii aleși de vasluieni ca să-i reprezinte să spună ce cred despre această transferare a contribuțiilor sociale și poate chiar să facă ceva în acest sens. Nu avem părerea tuturor, doar câțiva au făcut declarații pe marginea subiectului”, arată vicepreședintele Cornel Samoilă.

Dialog la centru, tăcere locală

Întrebat dacă s-au făcut pași la nivel local pentru o colaborare cu CNSRL-Frația în vederea organizării unui protest comun, vicepreședintele BNS Vaslui a negat: “Există dialog la nivel central, cei din CNSRL-Frăția sunt alături de noi, dar la nivel local nu avem o conlucrare concretă”.
De ce? “Asta e situația”, răspunde sec liderul sindical. Are și lupta sindicală misterele ei…


Leave a Reply