Vreți să lucrați în străinătate? Iată care sunt cele mai căutate meserii


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) pune la dispoziția șomerilor vasluieni o paletă diversificată de joburi în afara țării.
În Austria, unui lăcătuș mecanic i se oferă 2.800 de euro pe lună pentru munca prestată, iar în Belgia, electricianul de întreținere și reparații va primi între 13-15 euro pe oră.
Germania nu dă mai mult de 2.100 de euro bucătarilor și 1.440 ajutoarelor acestora. Sume mai mici vor încasa cei care aleg să-și desfășoare activitatea în agricultură (8,60 euro pe oră). Totuși, există și domenii în care munca este răsplătită la alte valori. Astfel, personalul hotelier va avea contracte încheiate pe 2.300 de euro pe lună, iar un dezvoltător aplicații hibrid – 4.500 de euro pe lună.
În cazul managerilor de restaurant, salariile oferite vor fi cele negociate în timpul interviurilor. Venituri mai consistente vor încasa asistentele medicale, care vor primi salarii de la 2.600 de euro în sus, în funcție de calificare și experiență. Instalatorii sau montatorii de țevi vor primi 2.944 de euro lunar, dar lucrătorii în construcții îi depășesc, ei având salarii de 3.024 de euro pe lună.
Irlandezii sunt mai zgârciți în ceea ce privește ofertele, ei având nevoie doar de lucrători în fermele de vaci de lapte, pe care îi vor remunera cu 9,25 euro pe oră. Și mai puțini bani îi vor primi cei care aleg Malta, unde muncitorii vor primi între 5-8 euro pe oră.
Frizerii care aleg saloanele de înfrumusețare din Norvegia vor primi 2.960 de euro pe lună, cele mai mici salarii fiind valabile în Spania, unde un tehnician de turbine eoliene va încasa 800 de euro pe lună, iar un operator tăiere arbori, 1.200 de euro pe lună.
„Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul AJOFM, din Vaslui, strada Spiru Haret, nr. 5, etaj 1, camera 24, telefon 0733/975.397”, a declarat Laura Toporăscu, consilierul EURES din cadrul AJOFM Vaslui.


Leave a Reply