Zăpada îngreunează controalele APIA


Zăpada și gerul care au pus stăpânire pe județul nostru în ultimele zile le pun mari probleme specialiștilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, care sunt angrenați în activitatea de control în perspectiva acordării subvențiilor.
Trebuie spus că subvențiile pentru fermierii din eșantionul de control vor fi plătite doar după finalizarea verificărilor în teren, iar la acest moment, sunt întâmpinate dificultăți.
“La nivelul APIA Vaslui, au fost eșantionați la controlul clasic 322 de fermieri, însumând o suprafață declarată de 90.000 de ha, cu un număr de 13.200 de parcele. Condițiile meteorologice din toamnă au îngreunat activitatea de verificare a suprafețelor, ajungându-se ca până în prezent să fie controlate 75% din totalul fermelor eșantionate. Acum, din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului, situație care s-a manifestat începând cu data de 6 ianuarie, vizitele în teren au fost sistate. Reluarea controalelor se va face imediat ce vremea va permite accesul la parcelele declarate de fermieri”, a declarat Alina Chirica, șef serviciu Control Teren în cadrul APIA Vaslui.


Leave a Reply