Zece zile de distracție: Vine bâlciul la Bârlad!


De duminică, bârlădenii care nu au plecat în concediu se pot distra la tradiționalul bâlci organizat în obor. Multe dintre tarabele cu preparate culinare au fost instalate deja și urmează ca în weekend să fie montate și iujurile, atât de căutate de copii și adulți, deopotrivă.

Tradiționalul iarmaroc, care are loc în oborul din Bârlad în fiecare august, stă să înceapă. De câteva zile, comercianții care vor să închirieze spații pentru iujuri, tarabe cu preparate culinare, haine, jucării etc. au început să se intereseze de prețurile practicate de primărie. Agenții economici vor să fie siguri că, până pe 20 august, când se dă startul oficial al bâlciului, nu vor rămâne fără locuri, așa că se grăbesc să plătească în avans pentru suprafața de care au nevoie pentru a-și instala micile afaceri. Taxa de închiriere a rămas la nivelul celei din 2015, adică doar 7 lei/mp/zi.
„La acest moment, în Obor sunt disponibile 487 de locații de diferite dimensiuni. Până acum (ieri, ora 13 – n.r.) am primit cereri pentru puțin sub 40% dintre spații din partea agenților economici care vor să închirieze. Vorbim despre comercianți de jucării, haine, legume și fructe ori care au terase (vând bere, sucuri, specialități din carne, gogoși etc. – n.r.), dar și de la cei care vin cu obiecte de cult și iujuri. Oborul este ocupat în integralitate, în sensul că au fost închiriate toate spațiile disponibile, însă doar o parte dintre iujuri au fost aduse. Urmează ca în weekend să vină grosul – parașute, lanțuri, mașinuțe etc. – pentru ca pe 20 august să se dea startul tradiționalului bâlci”, ne-a declarat Iulian Bîca, directorul Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad.
Circa jumătate dintre comercianții care au închiriat spații sunt din Bârlad și din jurul orașului, ceilalți provenind din alte județe. Ultima zi de bâlci va fi 29 august, când se sărbătorește Tăierea Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.


Leave a Reply

%d bloggers like this: