Zeci de bârlădeni i-au cerut primarului locuri de casă și locuințe sociale: Năvală la Boroș!


Marți, aproape 50 de bârlădeni au luat cu asalt primăria pentru a intra în audiență la edilul șef, Dumitru Boroș, în speranța că acesta le va rezolva problemele. Cei mai mulți au cerut locuințe sociale și terenuri pentru casă.

Conform programului, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, îi primește în audiență pe localnicii care vin cu jalba-n proțap în fiecare a doua zi de marți din lună. Dacă, în iulie și în august, au fost programați relativ puțini cetățeni, alaltăieri au figurat pe listă nu mai puțin de 42, la care s-au adăugat alți șapte primiți fără înscriere prealabilă. Așa se face că audiențele au ținut peste cinci ore!
Ca și până acum, cei care au apelat la întâlnirea cu edilul credeau că problemele lor sunt cele mai importante și că numai cu intervenția primarului pot fi rezolvate. De multe ori însă, soluționarea nu trebuie să vină din partea administrației publice locale, ci a altor instituții.
Ieri, pe la 10, ora la care Boroș a intrat în sala de ședințe și a început audiențele, holul primăriei era ticsit. Veniți din toate cartierele, oamenii au solicitat soluții privind: capturarea maidanezilor agresivi de pe străzi, asfaltarea arterelor rutiere, realizarea canalizării menajere și pluviale etc. Cei mai mulți au cerut locuințe sociale sau terenuri pentru construirea de case.
„Cred că mai bine de 20 dintre cei care au venit la primar au cerut locuințe sociale și terenuri de casă. În cazul celor care solicitat teren ca să-și construiască singuri o locuință, spunând că sunt săraci și vor să fie ajutați, li s-a spus clar că parcelele se dau numai prin licitație, însă deocamdată nu a fost organizată o licitație în acest sens. Unii au dosare depuse de șase-șapte ani, dar trebuie să aștepte licitația. Câțiva pensionari au cerut bilete de călătorie pentru că, după majorarea pensiei, au depășit cu 15-20 de lei suma de 600 de lei/lună și nu mai beneficiază de gratuitate la transportul în comun. Pentru a le acorda, trebuie inițiat un proiect de hotărâre prin care să se crească plafonul. Un grup de cetățeni de pe Gheorghe Emandi au cerut să li se repare strada (prinsă într-un proiect care a vizat reabilitarea rețelei de apă, realizat prin Consiliul Județean – n.r.), dar pentru că e în administrarea Consiliului Județean, primarul nu poate să intervină decât cu condiția ca strada să treacă din nou în administrarea primăriei. Tot ce a putut să facă primarul în acest caz a fost să-i sfătuiască să meargă la Consiliul Județean și să ceară reparațiile necesare”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.
Au fost și cetățeni care au solicitat locuri de muncă, aprobare ca să-și construiască balcoane la parter, desființarea unui bar care îi deranjează etc.


Leave a Reply

%d bloggers like this: