Zeci de elevi, calificați la județeana de chimie


Nu mai puțin de 32 de elevi din Bârlad și unul din Gherghești, care au obținut punctaje foarte mari la etapa locală a olimpiadei de chimie, s-au calificat pentru faza pe județ, din februarie. Din zona Huși, la gimnaziu, cei mai mulți calificați sunt de la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu”, iar la liceu, de la Colegiul Național “Cuza Vodă”.

Rezultatele foarte bune obținute la faza locală a olimpiadei de chimie, desfășurată pe 20 ianuarie, la Școala „George Tutoveanu” Bârlad, i-au propulsat pe 33 de elevi de clasele VIII-XII din municipiu și din comuna Gherghești direct în etapa județeană, unde vor concura cu elevi din zonele Vaslui și Huși.

La clasa a VIII-a, s-au calificat opt elevi, dintre care trei de la Școala „George Tutoveanu” Bârlad: Bianca Maxim, Gabriela Savin și Florentina Albu, pregătite de profesoara Oana Roxana Munteanu. Alți trei învață la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, respectiv Cosmin-Mircea Croitoru, Vlad-Dimitrie Dîlcu și George Cosma, sub îndrumarea profesoarei Aura Maricica Tilibașa. Ceilalți doi sunt Lucian Andrei Roșca, de la Școala „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, îndrumat de profesoara Iulia Amăricuței, și Adelina-Elena Popa, de la Școala Gherghești, pregătită de profesoara Doina Brunchi.

De la clasa a IX-a merg mai departe zece copii, dintre care șase de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad: Anda-Ștefania Toma, Ana-Maria Nanu, Andrei Gherghescu, Raluca-Andreea Șolcă, Ioana Săvinescu și Anda Codreanu, pregătiți de profesoarele Aura Maricica Tilibașa și Viorica Alexandrescu. Ceilalți patru elevi sunt de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad: Andrei Pascu, Andreea-Adina Manolea, Ștefan Boacă și Iulian Hobinc, pregătiți de profesoarele Agnes Andrei-Takar și Mihaela-Luminița Bobârcă.

La clasa a X-a s-au calificat 12 elevi. De la „Codreanu” vor merge mai departe Antonia-Georgiana Zavate, Bianca-Elena Costin, Ana-Maria Morun, Bianca-Elena Cernat, Mihnea Enache, Constantin-Daniel Staicu, Andrei-Ștefan Tăbăcaru, Maria-Giulia Balmuș, Ioana Bița, Ștefania Hardulea și Iuliana-Teodora Vârlan, îndrumați de profesoarele Aura Maricica Tilibașa și Viorica Alexandrescu. De la „Eminescu” s-a calificat Andrei Chirica, îndrumat de profesoara Mihaela-Luminița Bobârcă.

La clasa a XI-a, Bârladul va fi reprezentat la județeană de Andu-Florin Munteanu, de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, pregătit de profesoara Aura Maricica Tilibașa, și Paraschiva Andreea Grosu, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, îndrumată de profesoara Paulina Bobei.

Nu în ultimul rând, cea mai bună chimistă de la clasa a XII-a este Roxana Elena Onu, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, îndrumată de profesoara Luminița Sofia Țîrcă.

Faza județeană a olimpiadei de chimie va avea loc la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, în luna februarie.

Și elevii hușeni sunt buni la chimie

Etapa locală pentru zona Huși s-a desfășurat tot sâmbătă, la Școala Gimnazială “Anastasie Panu”.

La clasa a VIII-a, au fost acordate două premii I, care au ajuns la Andreea Roberta Luca și la Delia Ioana Silimon, ambele eleve ale Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu” din Huși. Premiul al II-lea a fost câștigat de Adelina Paula Petrea, de la Școala Gimnazială “Anastasie Panu”, în timp ce Denisa Ioana Guțu, de la “Mihail Sadoveanu”, și Cristian Ștefan Tăbușcă, de la “Anastasie Panu”, au plecat acasă cu mențiuni.

La clasa a IX-a, premiul I a ajuns la Elena Diana Butnaru, de la Colegiul Național “Cuza Vodă”. Juriul a acordat și trei mențiuni, care au ajuns la Vlad Ștefan Parvana și Flavius Ionuț Sâmbotin, ambii de la “Cuza Vodă”, și la Adrian Rusu, de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” din Huși.

La clasa a X-a, au fost acordate patru mențiuni, care au ajuns la Maria Alexandra Lăzăscu, Mădălina Damian, Cătălina Cătănescu și Andrei Popa, toți de la “Cuza Vodă”.

La clasa a XI-a, Simona Alexandra Dinu, de la “Cuza Vodă”, a obținut premiul I, în timp ce Teodora Rizea (“Cuza Vodă”), Paul Latu (“Dimitrie Cantemir”) și Paul Emanuel Hodea (“Cuza Vodă”) au primit mențiuni.

La clasa a XII-a, a fost acordat un singur premiu I, care a ajuns la Tudor Octavian Sîrbu, de la “Cuza Vodă”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: