Zeci de patroni sancționați de inspectorii de muncă


În luna august, echipele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au efectuat 123 de controale la agenții economici. Pentru neconformitățile constatate, au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 79.000 de lei.
11 sancțiuni au fost stabilite în domeniul relațiilor de muncă, valoarea totală fiind de 43.000 de lei. Pentru munca fără forme legale au fost sancționați doi angajatori, care foloseau patru “negri” și cărora li s-au aplicat amenzi de 40.000 de lei. Alte 77 de sancțiuni, aplicate în domeniul securității și sănătății în muncă, totalizează 36.000 de lei.
“Sancțiunile au fost date pentru următoarele neconformități constatate din punct de vedere al securității și sănătății în muncă: neelaborarea de instrucțiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic, neefectuarea instructajului de protecția muncii, lipsa echipamentului de lucru și de protecție, neasigurarea materialelor necesare informării și instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă. Tot luna trecută, au fost comunicate trei evenimente la locul de muncă, aflate în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-au produs”, a declarat Manuela Moraru, purtătorul de cuvânt al ITM Vaslui.


Leave a Reply

%d bloggers like this: