Zilele culturale ale municipiului Vaslui: Trei zile de festin artistic


De duminică până marți, vom avea ocazia să ne distrăm, atât în centrul orașului, cât și în parcul “Copou”, cu ocazia Zilelor Culturale ale Vasluiului.

Pentru perioada 13-15 august, de Zilele Culturale ale Vasluiului, primăria a pregătit câte un spectacol în fiecare seară. Și în acest an au fost invitate nume importante din muzica românească. Pe scena din centrul civic vor concerta Iris, Cristi Minculescu, Felicia Filip, Vunk, Randi, Uddi, Rapsodia Vasluiului și Ansamblul folcloric profesionist ”Junii Sibiului”.
Spectacole vor fi organizate și în parcul “Copou”, unde cap de afiș va fi show-ul folk “O Noapte Umoroasă”, programat marți, 15 august, de la ora 18, amfitrioni fiind trupele Dialog și Amicii, Daniel Iancu și cunoscutul caricaturist Costel Pătrășcan.
Luni, 14 august, în “Copou” vor concerta, de la ora 18, membrii Asociației culturale ”La Izvorul tradițiilor”, iar duminică, în prima zi, tot de la ora 18, MuzArt Orchestra va susține un concert simfonic.
Nu vor lipsi spectacolele pentru copii. În cele trei zile, de la ora 11, în parcul “Copou”, sub genericul ”Carnavalul copiilor în orașul culorilor”, actorii trupei ”Puppets Art Time” din Iași vor susține o serie de reprezentații.
Vasluienii vor avea ocazia să urmărească și o partidă demonstrativă de șah viu și să participe la dezbaterea pe tema ”Despre vârsta a treia și problemele ei”.
În deschidere, va avea loc “Parada Personajelor de Poveste”, iar la Biblioteca Județeană vor fi lansate o serie de cărți.
Și Muzeul Județean este implicat în organizare, duminică, de la ora 13, fiind programat vernisajul expoziției de fotografie ”Vasluiul în imagini”, autori fiind Carmen Mocanu, Constantin Simionică, Luciana Marcu și Eduard Prepeliță.
Primăria va organiza și în acest an “Nunta de aur”, ”nașul” Vasile Pavăl, primarul Vasluiului, dorind să felicite familiile care au ajuns la 50 de ani de căsnicie.
Nu vor lipsi întrecerile sportive și concursurile, în care se dorește a fi implicați cât mai mulți vasluieni.
Printre colaboratorii implicați în reușita evenimentelor propuse se numără Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul”, Muzeul Județean “Ștefan cel Mare”, Casa de Cultură “Constantin Tănase”, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Palatul Copiilor “Constantin Didilescu”, asociațiile culturale Domisong, Podul Înalt, MuzArt, Soul Music Art, La izvorul tradițiilor și cluburile sportive Liga de Est, Inter Sport, HC Vaslui și Sergentul.


Leave a Reply