Zilele Liceului ”Nicolae Iorga” Negrești


În perioada 4-8 decembrie, profesorii și elevii Liceului „Nicolae Iorga” marchează Zilele Școlii. Manifestările au devenit o tradiție în preajma Sf. Nicolae, patronul spiritual al liceului.

Luni, 4 decembrie, a fost ziua în care elevii și profesorului liceului din Negrești au organizat seminarii interactive și activități de tip work-shop, care au avut ca scop evidențierea ofertei școlare. Liceul a fost vizitat de elevi de la școlile gimnaziale din Negrești, Băcești, Dumești, Rafaila, Parpanița, Todirești, Vulturești, Ipatele. Cei mici i-au putut vedea pe colegii mai mari antrenați de profesori în lecții atractive desfășurate în Laboratorul de producție media, Laboratorul de chimie, în Bibliotecă, în Centrul de Documentare și Informare, în sălile de clasă.

Marți, elevii au fost implicați în activități diverse: vizionări de filme, concursuri la științe și istorie, audiții muzicale, scenete de teatru șamd. Alții au mers în excursie la Iași pentru a vizita Palatul Culturii și Bojdeuca lui Ion Creangă.

Miercuri, 6 decembrie, în sala de ședințe a Primăriei Negrești, a avut loc o masă rotundă pe o temă generoasă și mereu actuală: “Educația, o provocare permanentă”. Dialogul ideilor a fost susținut de prof.univ.dr. Mircea Ciubotaru, prof.dr. Nicolae Ionescu, prof. Vasile Mariciuc, prof. Narcis Aprodu, poetul Ionel Simota (fost elev al liceului), prof. Gabriel Matei – directorul liceului. Moderatorul întâlnirii, prof. Florin Onică, i-a provocat pe invitați la o analiză a sistemului educațional actual și la formularea unor soluții.

”Prof.univ.dr. Mircea Ciubotaru a făcut o necruțătoare, dar reală diagnoză a sistemului educațional actual, plecând de la valorile pe care și le mai propune școala românească. Criticând paradigma corporatist-antreprenorială care îi este aplicată sistemului de învățământ, a arătat că școala, eviscerată de cunoașterea profundă, de studiul temeinic, de valorile ei perene, se află într-o criză care se transferă rapid la nivelul societății. Soluțiile țin de instituții, de strategii pe termen lung și de oamenii de vocație”, ne-a spus prof. Lucian Sava, responsabil comunicare în cadrul Liceului ”Nicolae Iorga” Negrești.

Zilele Școlii continuă cu activități didactice și extracurriculare până la sfârșitul săptămânii. Joi seară a fost programat Balul Bobocilor, iar în weekend este programată o excursie tematică – “Istorie și spiritualitate românească în prag de centenar” – la Brașov, Sibiu, Alba-Iulia.


Leave a Reply

%d bloggers like this: