Zilele Școlii „George Tutoveanu” Bârlad


În această săptămână, elevii și corpul profesoral din cadrul Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” Bârlad participă la manifestări aniversare. Unitatea de învățământ, una dintre cele de renume din județ, împlinește 37 de ani de la înființare.

Dacă până joi, elevii și profesorii iau parte la activități în cadrul claselor, vineri, 8 decembrie, atenția se mută la Teatrul „Victor Ion Popa”, unde va avea loc o nouă ediție a simpozionului național „Abordarea integrată a conținuturilor – de la teorie la practică”. De la ora 9, când vor fi primiți invitații, și până la ora 16, când vor fi înmânate diplome, cadre didactice din întreaga țară vor lua parte la vernisarea expoziției „Culorile copilăriei”, la deschiderea lucrărilor simpozionului, vor vizita unitatea de învățământ și vor prezenta lucrările pe secțiuni.

Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad și-a deschis porțile la 15 iulie 1980, în cartierul Gară, din partea de sud a orașului. Se numea Școala cu clasele I-VIII nr. 11 Bârlad, abia în 1995 primind numele scriitorului bârlădean George Tutoveanu.

În prezent, școala dispune de 21 de săli de clasă, majoritatea dotate cu videoproiectoare și calculatoare, trei laboratoare, două cabinete (psihologie și logopedie), o bibliotecă cu peste 15.000 de volume, un cabinet de informatică, un cabinet medical, o sală de sport, o curte asfaltată, microbuz școlar, instalații de monitorizare video etc. Aici învață în jur de 1.000 de elevi și predau 52 de cadre didactice titulare.


Leave a Reply