Ziua de 5 octombrie nu este liberă pentru elevi!


Gabriela Plăcintă

După cum v-am mai informat, mâine, elevii din județ vor merge la școală, dar nu vor avea orarul normal, ci vor participa fie la activitățile dedicate Zilei Educației, acolo unde sunt organizate, fie vor ține cont de programul unității de învățământ pe care o frecventează.

”Elevii vor fi prezenți la școală. Rămâne la latitudinea fiecărei unități să decidă cum va marca Ziua Internațională a Educației. Nu ne băgăm peste program. Acolo unde nu se întâmplă nimic, elevii vor fi face cursuri”, a precizat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

Ziua Internațională a Educației va fi marcată și la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul”, unde profesorii de limba română își vor lansa revista, iar Casa Corpului Didactic va organiza două manifestări: ”Formarea continuă, între motivație și finalitate” și o masă rotundă cu tema ”Rolul școlii în definirea și promovarea strategiilor de formare continuă”, la care sunt invitați toți directorii de unități de învățământ.

Sindicaliștii au invitat conducerea ISJ la o altă dezbatere, legată de viitoarea lege a educației, în amfiteatrul Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui.


Leave a Reply