Ziua Mondială fără tutun


anti_tutunDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a celebrat, pe 31 mai, Ziua Mondială fără tutun.
„Fumatul continuă să reprezinte o endemie globală. Circa şase milioane de oameni îşi pierd anual viaţa din cauza fumatului: peste cinci milioane dintre aceste decese sunt rezultatul consumului direct de tutun, iar diferenţa este determinată de fumatul pasiv. În prezent, 31% din populaţia României (41% bărbaţi şi 22% femei) fumează în mod curent. Se apreciază că, în 2025, încă va fuma circa 23% din populaţia României, cu condiţia ca eforturile privind controlul asupra tutunului să nu slăbească”, a declarat Mihaela Vlada, directoarea DSP Vaslui.
Medicii angrenaţi în combaterea fumatului consideră că antidotul cel mai sigur este restrângerea cererii de tutun prin prevenirea începerii fumatului la tineret. Totodată, programul „Stop fumat” oferă o şansă celor cu adevărat interesaţi să se lase (tel verde: 0800.87.86.73).
“La nivelul judeţului Vaslui, reprezentanţii DSP, prin Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii, desfăşoară acţiuni de informare/educare în instituţiile publice, inclusiv în licee”, a mai spus Mihaela Vlada.


Leave a Reply

%d bloggers like this: