Ziua Unirii, marcată la Vaslui


Primăria Vaslui, cu sprijinul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” și al Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul”, a pregătit o serie de manifestări dedicate Zilei Principatelor Române.

Evenimentele încep astăzi, cu expoziția documentară “Unirea Principatelor Române în colecția Bibliotecii Județene Vaslui”.

Mâine, cei interesați sunt așteptați să participe la conferința “Moș Ion Roată și Unirea”, care va avea loc de la ora 11, la Centrul Municipal pentru Informare și Promovare Turistică, amfitrioni fiind elevii Școlii ”Dimitrie Cantemir”.

Tot mâine, de la ora 13, va avea loc conferința “Unirea Principatelor Române – de la idee la faptă”, organizată de Muzeul Județean “Ștefan cel Mare”.

Miercuri, în Piața Civică, se va desfășura un spectacol artistic susținut de Rapsodia Vasluiului, solistul Alexandru Brădățan și Grupul ”Ștefan Vodă” din R. Moldova. În deschidere, va avea loc un moment de evocare a Unirii Principatelor Române, susținut de actorii Teatrului “Victor Ion Popa” din Bârlad.

Manifestările se vor încheia joi, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” organizând o nouă conferință din seria “După-amiezi culturale la Vaslui”, cu tema ”Unirea Principatelor Române: context internațional și proiecte modernizatoare”.


Leave a Reply

%d bloggers like this: