Bilaterală de șah la Vaslui

Școala ”Vasile Alecsandri” a găzduit concursul bilateral între elevii cercurilor de șah de la palatele copiilor din Vaslui și Suceava.

La Vaslui a avut loc concursul bilateral între elevii cercurilor de șah de la Palatul copiilor Vaslui, profesor coordonator Constantin Grosu, și cei de la Palatul copiilor Suceava, profesor coordonator Marian Culapov.

”A fost a șasea întâlnire între echipajele celor două palate, care de trei ani promovează tinerele talente în baza parteneriatului încheiat”, ne-a spus Constantin Grosu.

Locația a fost Școala ”Vasile Alecsandri”. Prin ospitalitatea gazdelor, sucevenii au fost primiți cu un ceai cald, servit în timpul miniconcertului oferit de elevii Vlad Palcu, la pian, și Rareș Crisian Buhai, la trompetă. Tot în deschidere, au fost înmânate legitimațiile celor mai tineri aspiranți la marea performanță.

Cei 42 de elevi și-au pus în aplicare strategiile pe parcursul a cinci runde.

La categoria 8 ani au câștigat Toma Știrbu și Matei Mitrofan, ambii de la Suceava, urmați de Emilian Zaharia – Vaslui; la categoria 10 ani au învins: Alexia Mitrofan – Suceava, urmată de Teodor Matei și Dragoș Furnică – Vaslui; la categoria 12 ani au urcat pe podium: Ștefana Bărîla – Suceava, Crina Arnăutu – Vaslui și Aparaschivei Tudor – Suceava; la categoria 14 ani premiile au fost adjudecate de Răzvan Dragu, Ștefan Potorac și Răzvan Maftei, toți de la Palatul copiilor Vaslui.

”Felicit toți participanții la acest concurs, elevi și părinți, care, prin pasiunea mare pentru șah, au învins capriciile unei ierni târzii. Totodată, mulțumesc domnului inginer Costel-Cătălin Bîrleanu, director la Goscom Vaslui, pentru implicarea în premierea elevilor, și, în același timp, mulțumesc domnului Ghiorghi Safir, administratorul Grupului de firme Safir, care a dotat Clubul «Sergentul» cu un număr de 50 table de șah”, a declarat Constantin Grosu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + sixteen =