Colegiul Agricol Huși, șansă pentru o promovare mai bună

World Vision România a lansat un apel de grant-uri de promovare pentru mai multe licee agricole, parte a programului “Liceele Agricole – «hub-uri» locale pentru dezvoltarea fermelor mici și mijlocii”.

Fundația World Vision România, în cadrul programului “Liceele Agricole – «hub-uri» locale pentru dezvoltarea fermelor mici și mijlocii”, implementat în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca, Junior Achievement România, Centrul pentru Educație Economică și Dezvoltare din România și Centrul Român pentru Politici Europene și sprijinit de Romanian-American Foundation, a anunțat lansarea unui apel pentru grant-uri de promovare dedicate mai multor licee agricole. Este vorba despre Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huși, Liceul Tehnologic “Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară “Țara Bârsei” Prejmer și Liceul Tehnologic “Cezar Nicolau” Brănești. Proiectele pot fi depuse până pe 6 aprilie, perioada de evaluare este cuprinsă între 6 și 13 aprilie, perioada de contractare este între 13 și 20 aprilie, iar perioada de implementare va fi între 20 aprilie și 1 noiembrie.

“Prin această competiție de proiecte se finanțează promovarea locală a liceului în vederea atragerii de elevi bine pregătiți care își doresc să lucreze în agricultură, în special în fermele mici și mijlocii. Prin actuala cerere de proiecte se finanțează activități (întâlniri de echipă, consultanță etc.) pentru actualizarea strategiei de promovare a liceului pe trei ani (2017-2020), campanii de promovare în școlile gimnaziale, participarea sau organizarea de evenimente de networking la nivel local, alte inițiative care promovează liceul în comunitate și îl ajută să atragă elevi bine pregătiți și interesați de agricultură”, menționează reprezentanții World Vision România.

Poate aplica pentru finanțare în cadrul acestei cereri orice ONG local, în calitate de solicitant, în parteneriat cu unul dintre liceele participante la program. ONG-ul trebuie să aibă în obiectul de activitate derularea de activități educative, să nu aibă datorii pe termen mediu și lung, conform ultimului bilanț depus la Administrația Financiară (unde este cazul) și/sau ultimei balanțe contabile. Valoarea totală a finanțării ce poate fi solicitată pentru un proiect nu trebuie să depășească 6.000 de lei. Solicitantul va depune toate diligențele necesare în vederea atragerii de fonduri reprezentând contribuția proprie – minimum 2.000 de lei. World Vision România va sprijini solicitantul să colecteze fonduri suplimentare de minimum 2.000 de lei, în bani sau sub formă de contribuție în natură. Contribuția proprie trebuie să fie direct legată de implementarea proiectului (pentru activitățile descrise), fie că este în bani, fie în natură. Contribuția în natură poate fi reprezentată de asigurarea de bunuri și servicii cu titlu gratuit din partea unor terți, cum ar fi: bunuri donate sau puse la dispoziția beneficiarului, sponsorizări sau servicii oferite de persoane individuale în mod voluntar și cu titlu gratuit (transport, catering, închiriere sală, servicii de design sau tiparire materiale etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =