Concurs de proiecte la Vaslui: Ora Pământului

Macheta câștigătoare

Colegiul Economic ”Anghel Rugină” a câștigat concursul de proiecte inedite organizat de Primăria Vaslui, care s-a alăturat campaniei globale ”Ora Pământului”. Elevii au impresionat juriul cu o machetă a centrului Vasluiului, realizată din materiale reciclabile.

Vasluiul s-a alăturat campaniei globale ”Ora Pământului”, evenimentul devenind o tradiție. Primăria și zeci de tineri au ignorat frigul și s-au adunat în centrul orașului pentru ași exprima grija față de planetă și a-și asuma un angajament pentru utilizarea responsabilă a resurselor naturale.

Tinerii, însoțiți de primarul Vasile Pavăl, și-au făcut simțită prezența în Centrul Civic printr-un marș cu torțe pe ritmurile fanfarei “Rotaria”, la care au participat și jucătorii de la HC Vaslui.

Deschiderea a fost făcută de elevul Alex Răileanu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”. A urmat un recital “Fantasia”, iar cele șase licee din oraș au participat la un concurs de proiecte.

Liceul ”Emil Racoviță” a prezentat o scurtă piesă de teatru, elevii fiind îmbrăcați cu ținute realizate din materiale reciclabile.

Liceenii de la ”Mihail Kogălniceanu” au organizat un flashmob, iar colegii de la Liceul cu Program Sportiv au pezentat un sistem solar din globuri de polistiren și rochii din pahare de unică folosință.

Colegiul Economic ”Anghel Rugină” a venit în fața juriului cu o machetă care prezintă centrul Vasluiului din materiale reciclabile.

Liceul ”Ion Mincu” a oferit o prezentare de modă cu rochii din materiale reciclabile, iar Liceul ”Ștefan Procopiu” a întreținut atmosfera cu un montaj artistic.

Dintre cele șase proiecte, juriul l-a declarat câștigător pe cel al Colegiului Economic ”Anghel Rugină”.

Finalul manifestării a aparținut fanfarei “Rotaria”.

În timpul evenimentului, Primăria Vaslui a oprit iluminatul public în centru, un gest simbolic în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − one =