Liceenii negreșteni au marcat Zilele Francofoniei

Francofonia a fost sărbătorită la Liceul ”Nicolae Iorga” printr-o serie de activități organizate de profesorii catedrei de limba franceză și de bibliotecarul Gabi Moga.

În perioada 17-22 martie, profesorii de limba franceză au marcat Zilele Francofoniei prin audiții muzicale și prezentări electronice realizate de elevi pe teme relevante: Les femmes – écrivains en France (XIX-XX siècles) – prof. Ana Maria Știrbu; Balader dans le monde de la francophonie – prof. Simona Amitricioaei; Concurs de prezentări PPT despre francofonie, cântece și poezii în limba franceză – prof. Viorica Rotilă.

De asemenea, elevii s-au apropiat de cultura și civilizația franceză prin vizionarea de filme, precum ”Ma vie de courgette” și ”Sur le chemin de l’ecole”, și prin participarea la un concurs de desene având ca subiect ”Simbolurile Franței”, inițiat de prof. Alina Ipătioaie.

Limbă de circulație internațională încă din secolul al XVIII-lea, limba saloanelor culturale și a elitelor, franceza reprezintă și astăzi un util instrument de comunicare în spațiul european, dar și pentru lobby-ul politic la vârf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − eight =